Autofans Awards 2011

Na de stemronde voor Autofans Auto van het Jaar 2011 door de lezers heeft ook de redactie een lijstje klaar. We pasten het opzet wat aan omdat we met een veelheid van rijtesten zitten dat het moeilijk wordt om de wagens met elkaar te gaan vergelijken. Opvallend is dat de Range Rover Evoque ook bij de redactie een diepe indruk heeft nagelaten, net als de Nissan GT-R. Verder onthouden we dat redacteur Yannick na een test met de Renault Mégane RS Trophy begrijpt waarom deze wagen bij de redactie een ereplaatsje verdient en dat het na een tests met de gerobotiseerde versnellingsbakken van Peugeot en Citroën vooral op ergernis konden rekenen.

We brachten dit jaar ook de eerste tests met elektrische wagens, een stapje verder dan de intussen ingeburgerde hybrides. De meest aparte rijtest moet wel de Can Am Spyder geweest zijn, al was ook de vrouwelijke test van de Nissan Micra een buitenbeentje.

Beste indruk (over all)[

Autofans Awards 2011

]6

  1. Renault Megane RS Trophy

  2. Nissan GT-R

  3. Hyundai Genesis Coupé

Deze is er eentje die je al van tevoren kan doorgeven. Testen we doorheen het jaar een Renault Mégane RS, dan prijkt die aan het einde van het jaar bovenaan het lijstje. Zijn wegligging, no nonsense aanpak en aanvaardbare prijs maakt dat hij de eerste plaats wegkaapt voor de Nissan GT-R. Toegegeven, ook deze is een prijskraker, al is hij minder ingesteld op dagelijks gebruik. De Genesis Coupé bleek de verdiende derde, door een beetje van de eerste twee wagens te combineren.

Beste prijs/kwaliteit[

Autofans Awards 2011

]9

  1. Chevrolet Orlando

  2. Ford Focus

  3. Citroën C5 Tourer

De Chevrolet Orlando biedt de ruimte van een monovolume voor een prijs waar de concurrentie niet aan kan tippen. De Ford Focus verdient zijn plaats aan de combinatie prijs/rijcomfort in zijn klasse, terwijl ook de Citroën C5 Tourer laat zien dat Citroën niet enkel uitblinkt door hoge kortingen maar ook kwaliteit kan bieden aan een degelijke catalogusprijs.

Mooiste foto's

Autofans Awards 2011


  1. Range Rover Evoque

  2. Artega GT

  3. Volkswagen Amarok

Gelegenheidsfotograaf Fréderic Louis gaat hier met de eerste plaats lopen. Glenn Nuijens mag plaats twee nog even inpalmen. De schapenshoot van de Volkswagen Amarok bleek voldoende om Nathan Gevers de derde plaats te gunnen.

Grootste tegenvaller

Autofans Awards 2011


  1. Citroën C4 e-HDI/Peugeot 508 SW e-HDi

  2. Mazda 5

  3. Volkswagen Polo Bluemotion

De e-HDi-modellen uit de PSA-groep voeren hier de lijst aan. De gerobotiseerde versnellingsbak waarmee beide wagens waren uitgerust viel namelijk niet in de smaak op de redactie. Jammer, want met manuele versnellingsbak is een e-HDi best te pruimen. Mazda bracht met de Mazda5 de laatste wagen in de lijn van het Nagare design. Dat dat op deze wagen past als een tang op een varken, laat onze redactie merken door hem een plaatsje in deze top3 te geven. De Polo BlueMotion, waar we eerst niet al te happig op waren, bleek nogal veel aanpassingen te bevatten die een erg geringe verbetering teweeg brachten. Dat je met een gewone Volkswagen Polo aan zowat hetzelfde reële verbruik komt, speelt niet in zijn voordeel.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Wim 16:35
Portrait de Wim

@vale: goed idee!

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités