GeoBem 11:25
Portrait de GeoBem

Banden zijn belangrijk. Duh. Maar ik wil geen 300 euro per hoek betalen.

Op mijn 'stance' wielen had ik gekozen voor Falken FK453. kwalitatief b-merk, dat bekend staat om goede 'stretch' en smallere loopvlakken. Grip niet met hopen, hoewel een trackday op Zolder toch verbazingwekkend goed verliep. Slijtage was ook best positief! En aan 150EUR per band ongeveer is dat toch schappelijk.

Nu heb ik ook een tijd op Kumho Ecsta KU36 gereden, icm OZ Ultraleggera's. Dit was een track setup. Je kan zeggen wat je wil van die Kumho's, maar die hadden grip, grip, grip en nog eens grip. Zelfs op het droog hielden ze het beter uit dan de gemiddelde band en in het droog was overstuur op circuit of bij spirited driving onbestaand. Enige nadeel is dat ze wel best snel slijten en wat luidruchtig zijn. Maar deze kostten ook maar ong 150EUR (225/40-18) en voor die prijs heb je wel goed gerief! Vergelijkbaar met Michelin Pilot Super Sport.

Winterbanden heb ik gewoon Pirelli's gehad. Waren prijs/kwaliteit goed.
Mij ga je niet snel zien met een Nexen of Wanli, tenzij om op te branden.

Voor een deftige prijs kan je een goede band krijgen en dat is het enige contact van je wagen met de weg. Niet te verwaarlozen! Ik vraag altijd info en raad aan mijn garagist, die gespecialiseerd is in BMW M-modellen en regelmatig zelf op circuit te vinden is.

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités