Oedipus 14:30
Portrait de Oedipus

Mijn ervaringen:
- Mercedes C 2,2 180CDI break (met sportophanging en mixbandenmaat: 225/40/17 en 245/45/17): af fabriek met Pirelli P Zero Rosso's zomerbanden uitgerust. Driftmachine! Geen onderstuur! Winterbanden zelfde maat in Bridgestone Blizzak, iets minder driftmachine maar toch nog rijplezier A+. Sinds de zomerbanden vervangen werden door Michelin Pilot Exalto's is het uit met de pret. Enkel nog keuze tussen onderstuur en veel onderstuur. Totale teleurstelling in Michelin! Te zacht karkas.
- Ford Fiesta 1,6 16V Ghia: zomer Falken FK 453 achter en Semperit Ikwilhetniweten voor (195/50/15). Zeepkist. Schuift al weg als je het gas maar streelt. Rommelbanden, vooral de Semperits. Worden vervangen door A merk wanneer ze genoeg versleten zijn. Op winterbanden Bridgestone Blizzak rondom gezet (zelfde maat), en de auto gedraagde zich voorbeeldig tijdens vorige winter! Zelfs de vrouw vond het opvallend hoe slecht de zomerbanden plots aanvoelden (ze wist niet dat ik winter/zomerwissel gedaan had) tegenover die winterbanden.
- Lexus IS 200 Compressor: normaal zomer met Michelin Pilot Sport 2 rondom (225/40/18), maar van kameraad een set Dunlop SP SportMaxx gekregen met nog 6mm profiel op. Nu dus mix van PS2 voor en SportMaxx achter. Nauwelijks verschil te merken op de achteras met de PS2 (verbazend!). Vroeger wel eens met 4 ContiSportContacts gereden, maar die zijn zo slecht dat ik het echt niemand aanraad. De beste banden die ik ooit op de Lexus had waren Pirelli P Zero Rosso's. Helaas gingen ze niet zo lang mee bij circuitgebruik en was er ook een karkasprobleem (onbalans) waardoor ze vroegtijdig werden vervangen door PS2's. Volgende wissel zal van PS2 naar Michelin Supersport zijn. Winter rijd ik de Lex op 16" Michelin Pilot Alpin. Steengoeie banden.

Ik heb al veel banden uitgeprobeerd. De meeste zijn goed genoeg voor het verwachte prestatieniveau. Bij circuitgebruik heb ik maar 1 band gevonden waar ik helemaal tevreden van ben: De Pilot Sport 2 van Michelin. Ze zijn top als ze nieuw zijn en blijven doorheen hun levensduur en zelfs tot op de draad versleten nog consistent grippen (of grip verliezen). Op mijn Ibiza Evo2 had ik destijds een Pirelli P7000 liggen (205/45/16") en die slaagden erin het conceptuele onderstuur (door de zware neus) weg te vegen. De P Zero Nero's erna hadden een veel zachter karkas en hadden veel minder stuurprecisie, meer onderstuur en offerden strakheid op. De enige die in de buurt kwam was de GoodYear Eagle F1 GSD3, maar die hebben het slechts een maand (!) volgehouden en toen begonnen ze al voelbaar af te takelen. Teleurstellend.
Conclusie: niet besparen op banden. Ga voor de beste en kies bij voorkeur een sportief product van Michelin, Bridgestone of Pirelli: "The quality lasts when the price has long been forgotten."

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités