Mercedes G63 AMG 6x6 is even cool als hij belachelijk is

Mercedes G63 AMG 6x6 is even cool als hij belachelijk is

Compleet zinloos voor Jan Modaal, maar de wegconditie van de Antwerpse Ring vraagt wel naar een offroader als deze.

Deze Mercedes G63 AMG 6x6 wordt gebruikt voor militaire doeleinden. Een ver van mijn bedshow dus, maar de wagen werd prachtig in beeld gebracht door de Duitse mediagigant AutoBild. Beelden die we jullie niet willen onthouden.

Onder de kap ligt dezelfde 5.5 liter V8 als de standaard G63 AMG. Dat wil zeggen dat dit beest met zes wielen ook beschikt over 544 pk en 760 Nm.

Standaard krijgt een G63 AMG eigenaar 20 inchers mee, deze 6x6 heeft maatje 37. Een klein verschil, maar noodzakelijk in de barre omstandigheden waarvoor de wagen wordt ingezet.

Wie dit echt cool vindt en er eentje in zijn garage wil, dat kan voor 350.000 euro. Ondertussen polsen wij in Genève of we een ritje kunnen versieren.

Bedankt voor de tip Fréderic

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Techno Patat 21:00
Portrait de Techno Patat

Hij is nog veel cooler! Ik heb deze vorige week al,op facebook zien langskomen en heb het sindsdien al enkele keren bekeken! Ik kan er nog steeds niet bij hoe zo een tank onder de 6 seconden naar de 100 gaat en hoe het uberhaupt allemaal er aan toe gaat!

Bijna 3 ton en nog springt het en land het met gratie, en als het springt zie je differentielen zitten ter grote van een bal van het atomium!

Oh en bij de miltaire variant is het een G320 cdi met 210pk die ze gebruiken! Deze is wat aangepast om er een V8 in te lepelen en meer leder dan dat er in heel m'n straat staat aan salon's!

kurt1 13:44
Portrait de kurt1

Wat zou zo'n ding verbruiken?

Wim 14:29
Portrait de Wim

3 ton is niets in legertermen, de nieuwe FED is een gloednieuw, lightweigt troepentransport(beetje zoals de Humvee) en weegt 7,5 ton :)

chuwie 11:41
Portrait de chuwie

hahaha jullie redacteurs hebben wel gevoel voor humor :p
"Compleet zinloos voor Jan Modaal, maar de wegconditie van de Antwerpse Ring vraagt wel naar een offroader als deze."

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités