Deze Golf GTI MK1 met wankelmotor is voer voor Vrijdag Fandag

golf-gti-wankelmotor_02

Je hebt tuningprojecten, en dan heb je de Golf GTI van Pipey McGraw. Ongeveer elk boutje is veranderd en achterin steekt een wankelmotor van een Mazda RX7. Het resultaat is een feest voor het oog.

Toen Pipey McGraw in 2012 de verwaarloosde carrosserie van een eerste generatie Volkswagen Golf GTI vond, wist hij dat er potentieel in zat. Niet om hem te restaureren, wel om er een uniek stuk van te maken. Het chassis van een Beetle vormt de basis, al werd die heftig gemodificeerd. Gek genoeg zit het chassis daardoor hoger dan de carrosserie, waardoor de wagen zo extreem laag kan staan zonder een al te gekke geometrie van de ophanging. McGraw gaf uiteindelijk wel toe om airride te installeren waardoor de wagen hoger gezet kan worden. Het moest toch iets of wat bruikbaar blijven.

golf-gti-wankelmotor_02

Echte is het achteraan waar al onze aandacht naartoe gaat. Initieel werd er een jaartje rondgereden met de boxermotor van de Beetle, maar McGraw wou meer en vond dat in de wankelmotoren van Mazda. De basis is er ééntje uit de Mazda RX-7 van de tweede generatie. Die bleek bij het opstarten een kat in een zak te zijn waardoor er ondertussen serieus aan geknutseld is. Zo zitten er stukken op van een RX-7 van de laatste generatie, van een RX-8, van Weber en zelfs van een Porsche 914 racewagen. Hoewel het eindresultaat nog niet op een rollenbank heeft gestaan, mikt McGraw op zo'n 250 pk.

golf-gti-wankelmotor_02

Het resultaat zou alleszins niet misstaan in ons Vrijdag Fandag katern. Denk maar aan de Saab 99 en de Mercedes C250 cgi coupe die voorbij kwamen...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités