Vraag: Sleutel je zelf aan je wagen?

vraag-sleutelen

Wagens worden steeds complexer tot op het punt dat zelfs autoconstructeurs liever hebben dat je er niet meer zelf aan foefelt. Sleutel jij nog zelf aan je wagen? Of laat je alles van nieuwe remblokjes steken tot ruitenwisservloeistof vervangen over aan een garagist?

We weten het ook wel; je hebt sleutelen en sleutelen. Zo hebben we allemaal wel eens de ruitenwisser vervangen van onze wagen en zijn er jongens die zelf een nieuwe achterbumper hebben gestoken. Wanneer we beginnen over het vervangen van je koppeling of het verwisseling van je dashboard, dan wordt het toch iets moeilijker.

Zeker nu wagens meer dan ooit rijdende computers zijn, lijkt het sleutelplezier vooral te vinden bij iets ouder grut.

Sleutel jij zelf aan je wagen?
&
Wat is het strafste dat je ooit hebt gedaan?

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Yannick 12:48
Portrait de Yannick

Verder dan de remblokjes, remschijven en oliewissels ben ik niet geraakt bij de Mazda. Met de BMW nog niets zelf gedaan, nog niet nodig geweest ook niet. Mijn eerste auto, de Sunny deed ik ook de remblokjes en heb ik een nieuwe starter gestoken. was eigenlijk allemaal plezant werk :-)

Elektronica was op die mazda en en nissan ook simpel en daar heb ik een 2din headunit zelf geplaats (met hééél wat kabeltjes) bij de huidige wagen probeer ik daar af te blijven :-p

Rebel 12:53
Portrait de Rebel

Het meeste doe ik zelf, airco en nieuwe ramen laat ik wel door de garage of service punt bijvullen en plaatsen.
Het strafste wat ik gedaan heb is de cat-back van mijn vorige wagen, Subaru WRX vervangen, uit z'n eigen is dit vrij simpel te doen. Ik heb geen brug dus moest ik eronder gaan liggen, mijn café gezwel hielp de wagen omhoog houden!

JanMijnBotte 12:53
Portrait de JanMijnBotte

In mijn ogen zijt ge geen echte liefhebber/kenner als je er niet zelf aan kan werken.
Vroeger werkte ik altijd aan mijn eigen wagens, sinds dat ik een leasingwagen heb vind ik het moeilijk om dit uit handen te geven.

Het strafste wat ik gedaan heb? Ik ben er nog steeds mee bezig, ik ben een japanse performance motor van 1998 in mijn oude 80's Toyota aan het leggen.
Mechanisch redelijk plug&play, elektronisch moeilijker omdat de 80's wagen geen A/C, ABS, automaat,... etc heeft.

https://pbs.twimg.com/media/B_GeTdyU4AAUlsG.jpg

PieterE 17:06
Portrait de PieterE

Aan mijn oldtimer probeer ik toch zo veel mogelijk zelf te doen. Uitlaat, remmen, schokdempers, ... Dat is net het leuke eraan om dat zelf te doen. En ineens heel leerrijk hoe dat allemaal werkt.
Het strafste dat ik gedaan heb is het dashboard van mijn eerste wagen (VW Scirocco 1989) vervangen door een net ongescheurd exemplaar.

Jo 15:45
Portrait de Jo

Ik heb nog geen enkele voertuig met motor gehad waar ik nog niet aan gesleuteld heb. Ik heb geleerd van garagisten te wantrouwen...
Alleen was het de laatste tijd steeds moeilijker geworden met al die electronica.
Met onze huidige Dacia Logan is sleutelen echter weer fun geworden.
Back to the basics is lang zo slecht nog niet.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités