Geniaal of gevaarlijk: DHL leveringen in de koffer van je wagen

audi_leveringen_amazon

Er moet altijd iemand thuis zijn om je pakket met je online bestelling te ontvangen, en als het van Audi afhangt is dat binnenkort voorgoed verleden tijd. Maak alvast plaats in je kofferbak.

Er komt altijd wel een beetje geregel bij kijken als je op het internet bestelt. Laat je leveren bij de moe, is je vrouw thuis of werkt je buurman niet op woensdag zijn zo van die factoren die van belang zijn bij thuislevering.

Audi heeft dit probleem opgepikt en is in Duitsland samen met Amazon en DHL een proefproject gestart dat dit probleem in de toekomst zou kunnen aanpakken, op voorwaarde dat een vreemde in je koffer mag komen natuurlijk. Vanaf volgende maand gaat Audi pakketten van Amazon via DHL laten leveren in de kofferbak van een aantal proefpersonen.

Als eigenaar moet je dus akkoord zijn dat je wagen kan opgespoord worden en de koerier van DHL kan vervolgens je koffer openen met een elektronische code die tijdelijk actief is. Dit alles zou werken met het Audi connect systeem van het voertuig en éénmaal de koffer dicht is, vervalt ook de code. De eigenaar wordt dan geïnformeerd door het Audi Connect systeem, dat een simpele e-mail stuurt om je hiervan op de hoogte te stellen.

Niet alleen Audi maar ook Volvo speelde al eens met dit idee, zij het wel dat het bij Volvo nog een stap verder ging, en er ook etenswaren konden geleverd worden in je koffer.

wat vinden jullie? Geniaal en stressbesparende oplossing? of toch maar een lugubere gedachte dat de koerier in je wagen kan?

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Kenny 13:38
Portrait de Kenny

Innovatief idee! Al weet ik niet of ik zomaar een vreemde in m'n koffer/wagen zou laten, ik denk het niet. Ik hoop ook wel dat ze van de security hierrond een prioriteit maken. Anders zou het aantal diefstallen in/van wagens weleens pieken kunnen bereiken...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités