Vraag: Wat is jouw meest beschamende automoment?

vraag-fail-1

Natuurlijk pakken we allemaal het liefst uit met onze heldenverhalen uit autoland. Echter heeft iedereen - maar dan ook echt iedereen - wel eens een beschamend moment gehad in de wagen. Tijd om er gezamenlijk voor uit te komen op Autofans.

Zelfs de beste chauffeur op aarde heeft wel eens een domme zet gedaan. Dan hebben we het niet eens over een verkeerd ingeschatte drift aan een snelheid van 320 km/u. Nee, eerder over de simpele fouten in het leven: zoals stilvallen op een kruispunt of je handrem vergeten aan te trekken waardoor je wagen tegen een muurtje botst.

Misschien wordt het tijd dat we er allemaal voor uitkomen zodat we ons in de toekomst niet meer hoeven te schamen als we eens een dwaze zet doen. Daarom volgende vraag:

Wat is jouw meest beschamende automoment?

Derniers articles publiés

Commentaires (9)

Laisser un commentaire
Adriaan 10:59
Portrait de Adriaan

Twee nogal grappige momenten die in mij opkomen, eentje niet lang geleden, in sevilla, met een focus break gaan "offroaden" en moeten beseffen dat een focus toch niet zo een goede jeep is, het heeft ons 6 uur in het midden van de nacht gekost om uit onze benarde situatie te geraken, maar een tractor gaan vragen van een boer, dat liet ons ego niet toe :p
Ander, was ik alleen :p een bushokje al achteruit rijdend aangereden tegen nog geen 2 km per uur, waardoor ik gewoon het raam letterlijk uit zijn frame geduwd heb, glas was niet kapot, lumineus idee van mij was: hee, ik kan dat raam gewoon terug steken, met dat ik het ophef, springt het in duizende stukjes over mij heen, alles was gezien door de lokale bejaarde burgerwacht, dus er zat niet veel anders op dan de politie te bellen, die bekeken mij alsof ik een halve dronkaard was, zo behandelde ze mij ook in het begin, na het blazen besefte ze gewoon dat het door mijn nogal zwaar geladen auto was, en dat ik dus niet door mijn achterruit kon kijken :p

Yvesw 12:53
Portrait de Yvesw

Bij mij moet het enkele jaren terug zijn geweest toen we een reportage over Ford Lommel aan het inblikken waren. Ze waren daar zo vriendelijk om ons met een Focus ST over de befaamde 'baan 7' te sturen. Tijdens mijn vertrek moest ik achteruit een parkeerplaats uit rijden die bergop ging (dus de achterkant van de wagen stond naar boven).

Natuurlijk val ik niet 1 maar wel 2 keer stil met er uit te proberen rijden. Nu, normaal vind ik dat niet beschamend, want als je continu van auto's verwisselt kan dat wel meer gebeuren. Dat de hoofd testrijder van Ford op dat moment naast mij zat was wel om in de grond te zakken van schaamte. :-)

BePa 14:17
Portrait de BePa

Het gebeurde nog in mijn prille rij-tijd... tijdens het praktisch rij-examen.

De route rijdend die de examinator aangaf, stond ik als tweede in rij te wachten in een zijstraat aan een verkeerslicht, alvorens ik de hoofdbaan kon oprijden. Eénmaal groen, maakte ik de bocht naar rechts, de hoofdbaan op, mijn voorganger volgend. Maar het was druk en aanschuiven...
Tot mijn verbazing zag ik de bestuurder van de auto voor mij uitstappen. Kort daarna kwamen de auto's op de naastgelegen rijvakken terug in beweging, behalve de mijne.
Tot het me begint te dagen dat ik op een parkeerstrook ben gaan staan!

Alleen nog 'dik gebuisd' schoot er door mijn hoofd. De verrassing was dan ook groot dat ik aan het einde toch geslaagd bleek. "Het is toegelaten dat je onderweg even aan de kant gaat staan - tenminste als je volgens de regels de richtingaanwijzers gebruikt." was de uitleg van de examinator.
Dat mijn moeder - die als verplicht stilzwijgende rijbegeleider naast me zat - bijna uit haar vel sprong tijdens mijn parkeersessie, dat spreek voor zich...

Yannick 10:56
Portrait de Yannick

Nooit schade rijden op de baan (hout vast houden), met 100'n auto's rijden en er dan in slagen om met men EIGEN wagen in men EIGEN garage tegen en muur te rijden. Dat was met men MX-5 vlak voor hij verkocht ging worden. Een hele schaaf op de neus. Was er niet goed van.

Dan met zen opvolger... De garage inrijden met de kont eerst. Dan volledig vergeten dat er een fiets stond die er normaliter niet staat. En ja gewoon niet 1 keer maar 3 keer tegen liggen duwen met men achterbumper.

Stealth 21:31
Portrait de Stealth

Na het voltanken van een wagen waar ik een testrit mee gedaan had vergeten de tankdop terug in te draaien en dus met de tankklep open terug naar de garage gereden. En verder vind ik het ambetant dat mijn achteruitrijsensoren niet wat luider piepen of mijn radio niet automatisch stiller gaat :-)

Gedece 20:26
Portrait de Gedece

Mij moeten parkeren met mijn Smartje int stad maar de servopomp was stuk... Ik reed precies met een vrachtwagen. Het resultaat was dat ik niet zo snel in mijn parkeerplaats geraakte doordat ik continu aan het stuur moest trekken en je zag al die mensen kijken en met de gedachte van: met zo een klein autoke rijden en er nog niet ingeraken.. :D

Adriaan 18:53
Portrait de Adriaan

Haha :-) ik heb iets gelijkaardigs meegemaakt, met een opel meriva (weeral een vervangwagen) ik was mij aan het draaien in mijn straat, en net wanneer ik dwars sta (en dus ook al het verkeer ophou) weigert de servo pomp verder te werken, nog nooit zo hard moeten draaien aan dat stuur om eindelijk uit de weg te geraken, en dan zie je de mensen zo kijken van: komaan, zo moeilijk is dat nu toch niet prutser. :p

Sven 21:40
Portrait de Sven

Op de dag van mijn rijexamen bleek de Clio van de rijschool net vervangen door een Megane. Die schakelde anders in achteruit. Je moest de pook vrij hard naar links duwen, zoals bij de BMW's tegenwoordig. Bij het nummertje '10 meter achteruit rijden', ging ik ervoor staan en kreeg ik de bak dus niet in zijn achteruit. Blijven kloppen en ambriëren en in mijn ooghoeken zie ik de instructrice al aankomen om te vragen of het lukt. Net op het moment dat ze aan mijn ruit staat, schiet de pook toch wel in zijn achteruit, zeker? (10 meter verder zonder probleem afgelegd, net als de rest van mijn examen.)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités