Tweedehandsplezier: Zoek jouw ultieme hybride onder de 10.000 euro

hybrid-vraag

Tegenwoordig ben je een aap als je geen hybride koopt, of dat proberen de eco-ridders ons toch wijs te maken. Daarom is het tijd om de registers van de tweedehandswereld open te trekken en op zoek te gaan naar de perfecte hybride voor minder dan 10.000 euro. Wie zegt namelijk dat je veel geld moet uitgeven om ecologisch over te komen?

Hybridewagens zijn geen complete nieuwigheid meer. Dat betekent dan ook maar 1 ding: je kan ze tegenwoordig een stuk goedkoper tweedehands op de kop tikken. Ondertussen hoef je zelfs geen 10.000 euro meer uit te geven om - zeer kort - elektrisch rond te kunnen zoemen. Tijd dus om op zoek te gaan naar jouw favoriete hybride die voor minder dan 10.000 euro op je oprit staat.

Om het goede voorbeeld te geven gaan wij alvast voor deze Toyota Prius Sedan met een prijskaartje van amper 1.950 euro. Mooi is 'ie niet - alhoewel het nog geen hatchbackgedrocht is -, maar voor die prijs kan je niet klagen.

Doen jullie beter?

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yannick 12:56
Portrait de Yannick

Een enkeltje bij het verschrikkelijke Ryanair boeken en terugkomen van Spanje mét een CR-Z én geld over hebben. http://nl.ww3.autoscout24.be/classified/267515188?asrc=st|as

JanMijnBotte 14:05
Portrait de JanMijnBotte

De vraag is natuurlijk, hoe goed zijn de accu's nog van die dingen?

Ron4u 00:26
Portrait de Ron4u

Op basis van de metingen/ervaringen met de chev volt en toy prius pip beiden li-ion, komen de gebruikers op een 2% capaciteitsverlies per jaar van de li-ion accu. De Ni -mh scoort iets beter met 1,5%.
Qua kapotte accus heeft men bij de priussen in nl tussen 2000 en 2014 twee (2) accus moeten vervangen onder garantie. Vanuit australie is er melding van een accu die meer dan 600000km en 1 tje die 480000 km er heeft op zitten (beiden taxis).
Op basis van deze gegevens vind ik het heel begrijpelijk dat men bij de constructeur en invoerders heel gul is met garantie op de accus want daar komt heel zelden iets aan.
En als de accu vervangen moet worden valt de kostprijs vaak ook mee. Op een ander forum is er een melding van een prijs van 1400 euro ex btw voor Bvb prius 3 ( 2009 tot nu) kostprijs accu incl plaatsing

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités