Officieel: Volkswagen Golf GTI Clubsport

volkswagen-golf-gti-clubsport-2015

Volkswagen heeft de Golf GTI eindelijk het vermogen gegeven dat hij verdient om met de recentste reeks hot hatches mee te gaan. Deze Clubsport krijgt 265 pk en maakt daarmee de Golf R - bijna - overbodig.

Want de Golf GTI Clubsport is niet zomaar een nieuwe Golf GTI. Hij komt er naar aanleiding van het veertigjarige bestaan van Volkswagens GTI-lijn. Bij vorige jubilea werd er telkens een Edition gebouwd, maar na veertig jaar vond men het tijd om de Clubsport uit te brengen. Klinkt bekend? Dat kan, want Volkswagen toonde al een concept car met dezelfde naam in Wörthersee. Toen al ging het gerucht dat hij in productie zou gaan.

volkswagen-golf-gti-clubsport-2015

En kijk, het productiemodel verschilt niet eens zoveel van de concept car. Hij produceert 265 pk - 290 pk in een 10 seconden durende overboost - en haalt de 0-100 km/u in slechts 5,9 seconden, in combinatie met de optionele DSG-6 automatische versnellingsbak. Volkswagen maakt zich sterk dat de manuele GTI Clubsport slechts 6,9 l/100 km verbruikt, gelijklopend aan 160 g/km CO2-uitstoot. Bij de DSG zakt dat tot 6,7l/100 km en 155 g/km CO2.

volkswagen-golf-gti-clubsport-2015

De Oryx White lakkleur contrasteert met de zwarte dakkleur. Daarnaast werden ook de voorbumper en zijskirts herwerkt, net als de diffusor achteraan. Een nieuwe dakspoiler en aluminium velgen maken het anniversary-plaatje compleet. Verder baseerden de designers zich op de originele GTI voor de afwerking. Daarmee bedoelen we dat de zwarte lijn op de flank refereert naar zijn voorvader, net als de tartan zetelbekleding en de golfbal-versnellingspookknop.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Wim 11:31
Portrait de Wim

mooi, al zou ik hem toch graag in een andere kleur zien :)

Techno Patat 13:30
Portrait de Techno Patat

Awel da kon hij wel hebben zie, wat extra pk's :-)! Heerlijke auto die Golf 7 GTI.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités