Vraag: Wie heeft de grootste generatievermogenswinst?

vraag-vermogenwinst

Een nieuwe generatie van een model? Dan kan je er prat op gaan dat de brochure ervan pocht met meer kofferruimte, een betere afwerking en minder uitstoot. Maar welke auto heeft met z'n generatiewissel het meest aantal pk's zien aantikken?

Ferrari schroefde een turbo op haar California, doopte hem om tot California T en gaf de cabrio daardoor een boost van 460 pk naar 560 pk. Waardoor je zo maar even over 21,7 procent meer pk's beschikt. Dat zette ons aan het denken, want we hebben het gevoel dat er wagens zijn die procentueel gezien een veel sterkere boost kregen.

Zeker als je gaat kijken naar de oude garde die van pakweg 17 pk naar 41 pk gaan met de generatiewissel. Daarom een zoektocht, voor de Autofansers:

Welke wagen kreeg met een nieuwe generatie of facelift procentueel gezien de grootste pk-boost?

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Adriaan 15:04
Portrait de Adriaan

Ik weet niet of hij gaat winnen, maar vind het toch een leuke, al was het maar puur als je gaat kijken hoe weinig pk's er uit die blokken gehaald werden.
De ford mustang 3de generatie had een motor van ik dacht 86pk met een 2.3l, de ford mustang 4de generatie gaat naar 145pk met een 3.8l blok. :p toch een stijging van 68%

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités