Quiztijd: Toerendraaiers

quiz-rev

Niets zo heerlijk als een sportwagenmotor richting de toerenbegrenzer te sturen. Een mengeling van kracht, bruut lawaai en ook wat vandalisme. Weet jij echter waar de rode cijfers beginnen bij volgende 10 auto's?

Gigantische scheepsdiesels draaien 100 toeren per minuut terwijl kleine gasturbines makkelijk 100.000 omwentelingen per minuut doorstaan. In autoland wordt de rode zone van een blok zo goed als altijd bereikt in de duizendtallen. Waarbij we je niet moeten uitleggen dat dieselmotor minder toeren per minuut draaien dan atmosferische benzinemotoren.

Want jawel; zo'n turbo mag dan wel voor serieus wat extra punch zorgen, zo'n turbolader haalt meestal het maximale toerental van je auto naar beneden. Nu de zon volle toeren draait is het tijd om je kennis der toerentallen te toetsen.

Laat je score zeker na in de comments!

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Evo x 14:20
Portrait de Evo x

Bij mijn vorig turbo dieseltje waren er veel paardjes ineens in verlof als de zon om volle toeren draaide.

Techno Patat 14:27
Portrait de Techno Patat

6/10, niet mis!

Een paar stomme foutjes (zoals de vTec civic :(! ), een paar waar ik van schrok en een paar die ik me herinner (de Bentley atmosferische 6.75l V8 die bijvoorbeeld amper meer toeren draait dan veel Diesels :O!)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités