Opel Crossland verliest X, krijgt Vizor (2020)

Opel Crossland facelift 2020

Na een carrière van drie jaar heeft Opel zijn Crossland een facelift gegeven. De crossover in het B-segment ondergaat een lichte naamsverandering en krijgt een duidelijk nieuw gezicht. Opel introduceert tegelijk enkele technische wijzigingen.

In 2017 reed Opel de Crossland X ten tonele, de vervanger van de Meriva van weleer. De crossover hoorde thuis in het rijtje van avontuurlijke Opel-modellen, die het merk aanduidde met het achtervoegsel ‘X’. Maar net als in de nieuwe Mokka mag ook deze gefacelifte Crossland zijn X achterwege laten: de crossover gaat nu simpelweg als Opel Crossland door het leven.

Om de verbinding met de Mokka te behouden, krijgt de gefacelifte Crossland wel Opels zogenaamde ‘Vizor’, het zwarte paneel met Opel-logo dat beide koplampen met elkaar verbindt. Die Vizor zal de komende jaren op meer Opel-modellen opduiken. Ook de achterkant werd hertekend, met nieuwe, donkere lichtblokken en een zwarte strook als je het zwarte contrastdak kiest.

Opel Crossland facelift 2020

Verder zijn er nog wat kleinere tweaks, zoals nieuwe zijschorten, chromen accenten in de mistlampen en deurlijsten, en nieuwe velgen in de maten 16 en 17 duim. De nieuwe GS Line+ moet sportievere chauffeurs bekoren, al moet deze gefacelifte Crossland beter sturen dankzij nieuwe veren en dempers en een gewijzigde stuurinrichting. Opel introduceert vanaf volgend jaar ook IntelliGrip, dat de tractiecontrole in verschillende rijmodi aan de ondergrond aanpast, net zoals Grip Control van PSA.

Op motorvlak blijft alles bij het vertrouwde: een 1.2-driecilinder aan benzinekant, met vermogens van 83 pk (atmosferisch), 110 en 130 pk (turbo), en een 1.5-viercilinder aan dieselkant, met vermogens van 110 en 120 pk.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Colson Roger 12:52
Portrait de Colson Roger

Een duidelijk mooiere neuspartij en achterkant.Een wagen voor jong en oud,goe bezig Opel.Ben benieuwd naar de Astra opvolger.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités