Continental komt met oplossing voor mobiel videokijken

continental privacy screen 2024

Continental is niet alleen bedreven in het produceren van banden, ook van technologie hebben ze kaas gegeten. Zo komen ze nu met een oplossing voor het videokijken tijdens het rijden.

Videokijken in de auto kan niet, alvast niet als chauffeur. Dat leidt uiteraard teveel af en kan je bovendien een fikse boete opleveren. Voor de achterste inzittenden is er al lang een oplossing in de vorm van draagbare spelers die je aan de achterkant van de hoofdsteun van de voorste zetels. Voor de voorste passagier is het moeilijker, want de bestuurder kan al snel afgeleid worden als zijn covoyageur een filmpje opzet.

Tegenwoordig worden die voorste inzittenden nochtans extra in de watten gelegd. Zo hebben ze bij Mercedes alvast schermen die de hele breedte van het dashboard innemen en andere merken zullen volgen.

geen inkijk

Continental denkt alvast verder en ontwikkelde een dynamisch scherm met een privacy function. In 2013 lanceerde Land Rover al iets gelijkaardigs met hun Dual View screen. Die 'privacy function' zorgt ervoor dat minder dan één procent van het uitgezonden licht tot de bestuurder bereikt. Dat vermindert de afleiding, die de bestuurder zeker 's nachts parten zou kunnen spelen.

continental privacy screen 2024

Het scherm behoudt volgens Continental dezelfde standaarden als andere schermen als het gaat om contrast, lichtdichtheid en energie-efficiëntie. Met een druk op de knop wordt gewisseld tussen gewone modus en private mode.

continental privacy screen 2024

Continental plant om het scherm tegen 2024 te lanceren, al vertelt de producent er niet bij of ze met een specifiek merk een samenwerking hebben afgesloten om deze schermen te gebruiken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités