Officieel: Pagani Huayra (+fotogalerij)

Update: Video! Na een hoopje teasers en lekken hebben ze bij Pagani besloten de officiële beelden van de opvolger voor de Zonda voor te stellen. De onuitspreekbare naam Huayra is afkomstig van de Andische god van de win, Aymara Huayra Tata.

De Huayra is minder hard afgelijnd dan de Zonda en krijgt een setje vleugeldeuren zoals de Mercedes SLS AMG. Daarmee open je de poort naar een exclusief interieur met wat opvallende details. Of je het ook mooi vindt, is een kwestie van smaak.

De opbouw van de Huayra gebeurt rond een carbon-titanium monocoque, bekleed met plaatwerk in carbonvezel. Lichte materialen dus, zodat de wagen snel is als de wind waar hij naar genoemd werd. De weegschaal geeft alvast 1.350 kg aan.  Héél licht is dat niet, maar de motor zorgt voor meer dan genoeg power om de Huayra vooruit te stuwen, of zoals je wil: te blazen. Een nieuwe 6.0 V12 werd door Mercedes' AMG-afdeling speciaal gebouwd om in de Huayra zijn diensten te leveren. Met meer dan 700 pk en een goeie 1.000 koppel kan je niet anders dan van je stoel geblazen worden. Exacte cijfers volgen later, net als prestatiecijfers en een exacte prijs. Reken alvast niet op veel minder dan 1.000.000 euro.

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités