Officieel: Mercedes SLS AMG Roadster (2011)

Hij is helemaal klaar. De SLS AMG kennen we ondertussen allemaal, en dat er een Roadster variant aan kwam hebben we ook ondervonden. Maar vandaag, op een lazy sunday waar niemand nieuws verwacht, gooit Mercedes haar foto's online.

De SLS AMG Roadster verschilt op drie punten van zijn gesloten variant. Allereerst verliest hij zijn iconische vleugeldeuren en moet hij die vervangen door conventionele deuren. Doordat de cabrio een stoffen dak mee krijgt moest het onderstel ook worden verstevigd. Beide zaken, verschil nummer twee en drie, zijn volledig herontwikkeld voor de Roadster. Wie denkt dat de Mercedes daarmee stukken zwaarder is dan zijn gesloten variant is goed mis, want deze SLS AMG Roadster is amper veertig kilogram zwaarder. De kap opent zich in elf seconden en of die nu open of toe is, de kofferruimte is en blijft 173 liter. Net voldoende dus voor een overlevingskitje. Het dak kan je trouwens al rijdend openen of sluiten, zolang je niet meer dan 50 km/u bolt.

Onder de kap schuilt uiteraard nog steeds de magistrale V8 met 571 pk. Daarmee spurt hij naar 100 km/u in 3.8 seconden. De topsnelheid bedraagt (elektronisch begrensd) 317 km/u, zowel met open als gesloten dak. De SLS AMG Roadster wordt dit jaar in September voorgesteld op de Autoshow van Frankfurt, de prijs zal vermoedelijk net onder de 200.000 euro liggen.

Derniers articles publiés

Commentaires (8)

Laisser un commentaire
Yannick Degroeve 23:37
Portrait de Yannick Degroeve

mooiste hedendaags cabrio! maar vanbinnen heeft de nieuwe 6 cabrio toch de voorkeur!

Quin 11:00
Portrait de Quin

Even mooi zonder z'n scalp.

Had ik het geld, dan was dit ongetwijfeld mijn wagen (Want de 8C kun je niet meer krijgen. Alhoewel, als ik geld genoeg had, zouden ze mij wel 1 maken :p.)

Techno Patat 13:25
Portrait de Techno Patat

werkelijk prachtig! de auto zijn lijnen kunnen het perfect hebben! vooral <a href="https://autofans.be/galerij/officieel-mercedes-sls-amg-roadster-2011/off... witte</a> met wit dak, wit/zwart leer en donkere velgen is prachtig!

Techno Patat 21:10
Portrait de Techno Patat

ik niet, de sls sowieso, een nobrainer! kben ook een mede alfist, maar de SLS klinkt toch net iets beter, en rijdt vooral beter! die 8c zou ik kopen voor in m'n woonkamer, of voor ritjes naar knokke :p! want de sls in knokke is niets speciaals, die 8c is altijd speciaal

Quin 12:18
Portrait de Quin

Alé gij, beter klinken :D. Heb je dat filmpje van (sorry Autofans) Autoblog niet gezien van review van de 8C? Wat een heerlijk geluid dat die maakt!

Al kan die SLS er wel aan tippen natuurlijk, maar had ik de keuze, ik zou niet twijfelen :)

Wim 12:28
Portrait de Wim

ik sluit met toch aan bij Techno :)

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités