Dit is de nieuwe BMW 1-serie (2012)

BMW lekte (per ongeluk) hun nieuwste model dat officieel pas zondagnacht om 00:00 had mogen worden voorgesteld. Dezer dagen hou je haast niets meer geheim, zo blijkt. Of zouden ze toch nog met iets anders op de proppen komen? Voorlopig hebben we enkel deze zes foto's voor u. Ga ze snel bekijken in onze galerij en laat ons weten wat je van BMW's kleinste vindt.**
Update 1: Extra foto's, nu ook in het rood,** en de eerste specificaties!
Update 2: Bekijk 45 foto's in Hi-Resolution in onze galerij
Update 3: Eerste reacties zijn negatief, lees hier meer.
Update 4: Hij is ondertussen offcieel voorgesteld, lees hier.

Wat we nog kunnen meegeven is dat de geweldige (typische) 6-in-lijn motor vervangen is door een 245 pk sterke viercilinder. BMW had ook wat nieuwe driecilindertjes in voorraad dus de kans zit er dik in dat na verloop van tijd deze ook hun weg naar de nieuwe 1 reeks zullen vinden. Maandagmorgen weten we meer.

Update: Er zijn naast foto's ook reeds enkele specificaties gelekt. Zo is de nieuwe 1-reeks 4,32 meter lang, dat is 8 centimeter langer dan zijn voorganger, de wielbasis is 2,69 meter lang, drie centimeter langer dan zijn voorganger. Onder de kap is de nieuwe 1.6 Turbo benzinemotor verkrijgbaar met 136 pk (116i) en 170 pk (118i). De diesel met 2.0 liter cilinderinhoud beschikt over 136 pk (116i) en 170 pk (118i). De motoren worden gekoppeld aan een manuele zestraps of achttraps automaat. Het gemiddeld verbruik zou dankzij standaard start/stop tussen de 4,3 en 5,8 liter (voor de diesels) moeten schuilen. De nieuwe 1-reeks wordt zoals verwacht voorgesteld op de IAA in frankfurt.

Derniers articles publiés

Commentaires (33)

Laisser un commentaire
Yannick Degroeve 00:58
Portrait de Yannick Degroeve

ja de buitenkant is idd niet zo men ding...
het vernieuwde dashboard etc is wel proper geworden tegenover de "saaie" voorganger

ex-mini nu clio RS 01:32
Portrait de ex-mini nu clio RS

Zal wel lekker rijden hopelijk. Looks zijn inderdaad niet jedat ... maar toen de eerste 1-reeks uitkwam vond ik die ook al aartslelijk terwijl ik em na enige tijd wondermooi vond.
De prijzen ... tja ... ik vrees dat ik liever geld spendeer aan een Clio RS + Megane RS ipv een1-serie met 245 pk :-)

Pieter Aertgeerts 08:11
Portrait de Pieter Aertgeerts

Ik vraag me ook af waarom de buitenspiegels niet mee in de kleur van het koetwerk werden gespoten. Eerste indruk hier is ook niet echt geheel positief.

Techno Patat 11:11
Portrait de Techno Patat

ik volg een beetje de algemene mening! exterieur is niet m'n ding (zeker die blauwe niet), interieur is er wel op verbeterd! zeker naar bmw's anders vrij saaie normen!

Anonieme gebruiker 11:36
Portrait de Anonieme gebruiker

Geef mij dan maar een A3 !

Anonieme gebruiker 14:50
Portrait de Anonieme gebruiker

ik wacht ook wel op een A3'tje
dan maar geen RWD

Anonieme gebruiker 11:38
Portrait de Anonieme gebruiker

Ik twijfelde erg tussen de nieuwe 1 Serie en de nieuw uit te brengen A3...
Keuze is bij deze gemaakt........
A3!!!
En dat terwijl deze auto nog niet eens uit is. Maar bij Audi sta je nooit voor verassingen, die wordt gewoon conservatief evolutionair mooi!
Jammer BMW, ik rijd nu een 1 Serie, prachtige auto, het origineel. Maar dat nieuwe model is nog lelijker dan de nieuwe X3 en de 5 GT.
Terwijl de nieuwe 5 Serie weer zo prachtig is.
Het succes van BMW werd ook wel wat te groot, dus met deze mislukte 1 Serie nivelleert het weer wat...

Anonieme gebruiker 17:09
Portrait de Anonieme gebruiker

Je kunt er de mensen die geen geld genoeg hebben om een BMW te kopen zo uithalen, ze kraken BMW gewoon af, om niet te hoeven laten zien dat ze er geen KUNNEN kopen.

<strong>Edit Redactie</strong>: Omdat een Audi en Mercedes zoveel goedkoper zijn? Geen onzin verkopen, iedereen heeft zijn mening. Lada's zijn ook lelijk, en die kunnen we vast allemaal betalen.

Anonieme gebruiker 16:53
Portrait de Anonieme gebruiker

Vandaag in hilversum op uitnodiging van BMW de nieuwe 1 serie bewonderd, ik zou mijn 3 serie er zo voor inruilen, neem van mij aan het wordt een topper!

Marcus 15:08
Portrait de Marcus

Heb hem ook in real life gezien in Hilversum, toch verdomd mooi karretje (als ie niet te kaal is), komt op de foto gewoon niet goed over. Gaat zeker weer hard lopen.

Anonieme gebruiker 15:09
Portrait de Anonieme gebruiker

De achterkant vertoont teveel overeenkomsten met de Polo, de huidige 1-serie is mijns inziens veel meer BMW.

Anonieme gebruiker 14:23
Portrait de Anonieme gebruiker

Ik zou wel eens willen weten hoeveel echte BMW liefhebbers een negatief oordeel hebben als ze hem in het echt zien, de achter kant is lekker breed, de voorkant de 5 serie.
De rest moet maar bij z'n eigen merk blijven, jammer dat jullie de achter kant niet mooi vinden, het is toch het enige dat jullie er van te zien krijgen.

Anonieme gebruiker 17:59
Portrait de Anonieme gebruiker

Nou, ik ben een BMW-liefhebber (heb er 4 gehad). Sinds Bangle aantrad ben ik overgestapt op Audi, autorijden moet tenslotte ook esthetisch verantwoord zijn en dat was met de afgrijselijke misbaksels (met als hoogtepunten de X6 en de oude 1-serie) van Bangle niet het geval. Nu Bangle weg is ziet het er naar uit dat het met van Hooydonk beter wordt, maar de nieuwe 1 is toch weer een behoorlijke tegenvaller!
Nou ja, die wordt toch alleen gekocht door klanten die zich geen echte BMW kunnen veroorloven.

Anonieme gebruiker 10:33
Portrait de Anonieme gebruiker

Als je een Audi esthetischer vind, o.k, ieder zijn smaak, je hebt er dan wel veel concessies voor moeten doen, zoals wegligging, bochten gedrag en achterwiel aandrijving, ik zou nog maar eens een proefrit maken met de nieuwe 1 serie, dan weet je weer wat je al die jaren gemist hebt!

Anonieme gebruiker 17:34
Portrait de Anonieme gebruiker

Concessies?? Valt alles mee hoor, zeker de afgelopen winter heb ik wel moeten lachen. Stond op een helling naast een BMW, die heeft daar waarschijnlijk gestaan tot de sneeuw gesmolten was. Die kwam met achterwielaandrijving echt niet van de plek af! Om mezelf zo'n afgang te besparen lever ik graag de laatste milimeter scherpte in.

Anonieme gebruiker 14:51
Portrait de Anonieme gebruiker

Ha,ha,ha wachten tot het dan maar weer gaat sneeuwen voor je om er enig voordeel van te hebben, en die milimeter scherpte kan je niet menen, toch een wereld van verschil.
En waarom zou de 1 serie geen echte BMW zijn, onzin natuurlijk, beetje kakkerig, voor een Bentley eigenaar zijn onze auto's weer speelgoed, zo is het altijd baas boven baas.

Anonieme gebruiker 20:30
Portrait de Anonieme gebruiker

Dat tractievoordeel bij gladheid komt vaker van pas dan je denkt. Iedereen kent de journaalbeelden die iedere winter op tv komen van hulpeloos spinnende en wegschuivende achterwielaandrijvers. En ja, dat van die scherpte meen ik echt. Mijn kilometers leg ik namelijk voor 99,9% op de openbare weg af en niet op het circuit. Daar is het niet mogelijk dan wel gewenst om als een idioot door de bochten te gaan scheuren, terwijl dat dan kennelijk de momenten zijn om wat aan je achterwielaandrijving te hebben?
Daarnaast blijf ik er van overtuigd dat, indien een willekeurig Japans of Koreaans merk die oude 1 serie met exact hetzelfde design (niet aanwezig) en rijkwaliteiten op de markt had gebracht, het de flop van de eeuw zou zijn geworden. Ze worden uitsluitend verkocht omdat het voor velen (financieel gezien) de enige mogelijkheid is om met het het blauw-witte embleem op de motorkap rond te rijden.

Anonieme gebruiker 13:26
Portrait de Anonieme gebruiker

Je gaat nu wel erg kort door de bocht, of je met achterwielaandrijving alleen maar voordeel op een circuit hebt om als een idioot door bochten te scheuren, nee mijnheer het is de totale beleving van een rijders auto onder je kont te voelen. Bij je vergelijking met Japanse of Koreaanse auto's ken ik er ook nog een, waarom koop je geen Seat Exeo, waarschijnlijk gaat het om de ringen, want veel verschil in kwaliteit zie ik niet.

Anonieme gebruiker 20:03
Portrait de Anonieme gebruiker

Oei, kennelijk sla ik de spijker op de kop:sorry. Leuke woordspeling in dit verband trouwens: "kort door de bocht". De totale beleving van een rijdersauto onder je kont, zoals je dit wat snorkend betiteld, ken ik hoor. Ik heb er vier gehad. Maar: dit draadje is gestart met als item het design van de nieuwe 1 en niet de rij-eigenschappen. Die staan overigens buiten kijf, maar ik vind dat gedaan wordt of alle andere aandrijfconcepten dan achterwielaandrijving op de schroothoop horen. Dát wil ik even relativeren, ik heb tenslotte ervaring met meerdere concepten.
Mijn opmerking dat willekeurige Japanse/Koreaanse merken de oude 1 nooit verkocht hadden gekregen ziet dus op het uiterlijk (design durf ik het bij nader inzien niet meer te noemen). De rijkwaliteiten heb ik er bij genoemd omdat die dan ook niet geholpen zouden hebben ze te verkopen. Men zou het ding domweg te lelijk hebben gevonden.
Enne: bij de opmerking over de Seat kom je ineens met de kwaliteit om de hoek. Dat heeft weer niets met design en/of rijkwaliteiten te maken!! Nee, de reden van het verkiezen van een Audi boven de reïncarnatie van een oude A4 ligt in (je kunt het inmiddels wel raden) het design van de nieuwe Audi's.
(EOM).

Anonieme gebruiker 20:50
Portrait de Anonieme gebruiker

Zoals altijd over smaak valt niet te twisten, laten we het hier maar bij laten.
Ik hoop je nog eens te horen als de 1 serie op de weg komt, kijken of je het desing nog zo lelijk vindt.
Bedankt voor de vermakelijke discussie, ik heb er van genoten,tot slot nog een positief geluid voor Audi, je kan er tot in je nadagen mee blijven rijden, hoedje op en vooruit met de geit.

Anonieme gebruiker 22:08
Portrait de Anonieme gebruiker

Ja, Bauhaus hè, dat veroudert niet. En je hoeft er inderdaad geen petje bij op te zetten om er goed uit te zien.Jij ook bedankt, vond het ook leuk!

Anonieme gebruiker 09:26
Portrait de Anonieme gebruiker

Hahahaha, geweldig, laat ik nou een hoedje op hebben. Hahahahahaha, zelfspot kan zo heerlijk zijn he!
Haha,

Anonieme gebruiker 16:24
Portrait de Anonieme gebruiker

Ja, jammer dat zelfspot niet aan iedereen besteed is. Hoe leuk zou het zijn als een 1 rijder een sticker op z'n vehikel zou plakken met bijvoorbeeld : "This is the 2008 version of the Renault 4" (echt waar, bekijk 'm eens en profil). Zo iemand zou je pardoes het bij het type vervoer behorende haantjesgedrag vergeven toch? Maar helaas, ik ben ze nog niet tegengekomen.....

Yvesw 16:28
Portrait de Yvesw

Holla, anonieme gebruikers allom! Maar zeker een smakelijke discussie ;)
Misschien een account aanmaken voor verdere discussies over andere onderwerpen. Want mensen met zelfrelativerende humor en een duidelijke mening zijn altijd welkom hier! :)

Techno Patat 18:30
Portrait de Techno Patat

Haha yves: ik heb deze ook net gelezen rond 16h :p, en toen dacht ik ook: wow veel annonieme en plots een hele discussie met deftige argumenten (waarvoor hulde, geen fanboy gedrag!!) waar ik NIET bij betrokken was :o?

Wat is het toch met BMW 1's en veel reacties :p?

Anonieme gebruiker 18:39
Portrait de Anonieme gebruiker

Bedoel je de A1 dan heb je gelijk, ik zie trouwens meer hennetjes dan haantjes in de 1 tjes. Waarschijnlijk de reden dat ze zo in de smaak vallen.

Yvesw 18:44
Portrait de Yvesw

@Petat: Als jij er bij betrokken bent draait het altijd rond fanboy gedrag jong :p En het laatste deftig argument dat ik je ooit heb zien schrijven was: "Ja, YvesW is toch de coolste op heel de planeet"... (Waarvoor dank ;) )

Techno Patat 19:21
Portrait de Techno Patat

@yves: Als ik ooit die uitspraak heb gezegd was het oftewel omdat:

1: Ik heel veel blonde leffe's op had
2: Er iemand een fake techno patat account aanmaakte
3: Ik superveel blonde Leffe's op had
4: jij in m'n kamer binnenbrak en op m'n pc snel die comment toevoegde
5: De redactie het geedit heeft :p!

en nu serieus: Ik haat fanboy gedrag net, ik ga toegeven dat ik bepaalde merken meer verdedig dan andere! Maar als je een punt hebt heb je een punt en geef ik ongelijk toe, als een ander merk iets beters maakt/doet dan geef ik dat toe. Maar niet na een hele lange strijd waarin ik talloze (nuttige) argumenten aanhaal! Never go down without a fight!!!

Anonieme gebruiker 00:43
Portrait de Anonieme gebruiker

K rij nu de facelift 1-serie en zat al te wachten op de nieuwe. Maar ben eigelijk n btje teleurgesteld had meer verwacht alhoewel k de nieuwe ook mooi vind. Dashboard is zeker geslaagd maar exterieur tegenvaller, ff n design voorbumper met koplampen (afgekeke 5-serie) en achterlichten (afgeken polo) en voor de rest is het nog de welbekende 1serie dus nix byzonders!! Alhoewel dit wel mijn volgende bmw word!!

Anonieme gebruiker 22:43
Portrait de Anonieme gebruiker

Heb in het weekend met een nieuwe drie gereden. Heb zelf een 1M coupe gekocht.
Aan alle bompa's, slechtzienden en gefrustreerden toch dit.
De nieuwe 1 rijdt fantastisch, scherp, comfortabel en zelfs de kleinste diesel gaat nog goed vooruit.
Wanneer je hem een beetje aankleedt is hij echt fijn en hip.
ik begrijp sommige commentaren niet.
Iemand schreef dat hij overstapte naar Audi,..., maar die rijden gewoon niet zo leuk en de A3 is compleet demodee laat staan zijn broertje de Golf is een neandertaler.
Als je niet mee kunt met de moderne architectuur en het rijplezier van BMW koop dan iets anders.
En een 1-reeks is niet voor mensen die geen 5 kunnen kopen.
Het is samen met de drie de wagen die het meest rijplezeir geeft.

j 21:04
Portrait de  j

je hebt gelijk

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités