Aston Martin V12 Zagato staat in Frankfurt

Aston Martin heeft wat lekkers klaar staan voor de Autoshow in Frankfurt. Ze zullen er naast de One-77 en andere reeds voorgestelde modellen deze gloednieuwe V12 Zagato voorstellen. Die supercar is uiteraard gebaseerd op de V12 Vantage maar kreeg een vernieuwd koetswerk en is daarmee ook meteen 376.000 euro per stuk waard. Aston Martin zal de Zagato in twee varianten aanbieden, zig en zag. De eerste, Zig (foto/galerij), is de groene variant die een aeropack meekrijgt, dat wil zeggen: nieuwe bumpers, nieuwe diffusor, vleugel achteraan etc.

Zag zou dezelfde zijn als de Zagato die we zagen op het Villa d'Este Concorso d'Eleganza, in een rode uitvoering en zonder een racekit dus.

De V12 Zagato reed ondertussen al enkele endurance races mee en weet zich daar prima in te gedragen. Dat er een productievariant gin komen, die overigens straatlegaal was, werd eerder bekend gemaakt. Onder de kap van de coachbuilt Aston Martin ligt een 6.0 liter V12 met 517 pk en 570 Nm koppel.

Aston Martin zal de V12 Zagato in Gaydon produceren, al zal ze het houden op slechts 150 stuks. De prijs is zoals eerder vermeld vastgelegd op ongeveer 376.000 euro, exclusief belastingen.

En voor zij die twijfelden bij ons artikel over de Focus ST, nu weet iedereen waarom sommigen trekjes van Aston Martin in de bumper zagen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités