Land Rovers visie op toekomstige Defender: DC100 Concept

De Land Rover Defender is het eerste waarbij je denkt als je het over een pure ofroader hebt. Het icoon draait al decennia mee en kan volgens ons nog even lang blijven. De Land Rover-bazen vinden echter dat het tijd wordt voor een herwerking van het deisgn en tonen  nu de DC100 Concept als voorloper van een compleet nieuwe Defender.

Deze DC100 Concept dient vooral om te peilen naar de reacties van het publiek en waar nodig bij te schaven. Een icoon herwerken doe je immers niet op een-twee-drie.

"Replacing the iconic Defender is one of the biggest challenges in the automotive design world; it is a car that inspires people worldwide," aldus stelt Gerry McGovern, designchef bij Land Rover het.  "This isn't a production-ready concept but the beginning of a four-year journey to design a relevant Defender for the 21st century."

Derniers articles publiés

Commentaires (8)

Laisser un commentaire
Anonieme gebruiker 09:54
Portrait de Anonieme gebruiker

ik ben er van overtuigd dat er een nieuwe defender moet komen, maar dat over 10 of 15 jaar.

deze ziet er trouwens niet verkeert uit!

Yvesw 13:38
Portrait de Yvesw

Ik begrijp niet dat ze zelf brabbelen over hun "icoon" in het ofroaden, maar dan een concept met 24" velgen tentoonstellen...

Ik denk gewoon dat het inderdaad een auto is die pas binnen 10 of 15 jaar moet uitkomen. Op dit moment heeft hij gewoon nood aan evolutie, niet revolutie.

Kenny 17:57
Portrait de Kenny

Skoda Yeti, anyone? :)

Anonieme gebruiker 20:36
Portrait de Anonieme gebruiker

@Kenny , de yeti is ook het eerste wat bij me opkwam toen ik deze auto zag!

Anonieme gebruiker 20:03
Portrait de Anonieme gebruiker

Waardeloos! Ik begin me als defender gebruiker te schamen voor zulke designers. Mix tussen Pt cruiser, mini, freelander, swift en een een of andere daihatsu.....behhhhh

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités