VW komt met hybride Touareg

Het heeft even geduurd, maar nu gaat Volkswagen volledig de hybride toer op. Ze begonnen met eerder kleine aanpassingen in de BlueMotion-technologie maar vanaf 2010 zou een heuse hybride-Touareg op de markt moeten verschijnen. De wagen krijgt een V6 TSI mee, gekoppeld aan een hybride systeem. In totaal brengt de SUV 324pk voort. Tot 50km/u is de wagen in staat om enkel op elektromotor te rijden. De hybride Touareg V6 TSI maakt zijn debuut op de Detroit Auto Show in januari en de productie wordt in de loop van het jaar opgestart.

Overigens wordt ex-Continental baas Karl-Thomas Neumann aan het hoofd geplaatst van de nieuwe 'Elektro-Traktion'-divisie, die Volkswagen vanaf december opstart. Dr. Neumann promoveerde destijds met een werk over elektrische aandrijving en werkte tussen 1999 en 2004 reeds voor VW. Het eerste voertuig dat onder zijn leiding zal ontwikkeld worden is de Up!, die in Frankfurt als concept werd voorgesteld.

Ook start in januari inBerlijn een project met plug-in hybride Twin Drive Golf'jes.Die wagens kunnen meer dan 50km elektrisch rijden zonder de dieselmotor aan te spreken. De combinatie van de diesel- en elektromotor zou een vermogen geven van 172pk.

2011 VW Touareg V6 TSI hybrid prototype

2011 VW Touareg V6 TSI hybrid prototype

2011 VW Touareg V6 TSI hybrid prototype

Bron: autocar

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités