Ferrari in toekomst standaard met hybride V12

Felisa, de CEO van het Italiaanse supermerk, bevestigde in een interview met Britse media te werken aan een hybride variant van haar V12 blok. Die insteek werd ons vorig jaar al bekend gemaakt wanneer ze ons het KERS-concept toonden op basis van de 599. Exact een jaar later, bij de lancering van de F12berlinetta op het salon van Genève dit jaar, maakten ze bekend dat de V12 onder diens kap van een andere orde zal zijn. Origineel heeft dat blok 730 pk, maar met de toevoeging van een elektrisch blok, en dus een hybridestructuur, zou daar 100 pk kunnen bijkomen. Het groene aspect is de daling van de CO2-uitstoot met 35 procent. De nieuwe hybride V12 zal niet als optie worden aangeboden, maar zal standaard in de toekomstige Ferrari's komen te liggen. De technologie is volgens Felisa te duur om het niet standaard in je wagen te plaatsen.

De komst van een V12 was op zijn minst verrassend te noemen en al snel kwam de vraag of er ook aan een motor met zes cilinder wordt gedacht. Het antwoord daarop is ja. Ferrari bekijkt effectief de mogelijkheid om een blok met zes cilinders opnieuw te ontwikkelen. Ze deed dat al eens met een V6 in de legendarische Ferrari Dino.

Felisa zegt dat het een algemene trend is en dat het voor een merk als Ferrari geen schande is om enkele cilinders in te boeten. Hij haalt het voorbeeld aan dat men enkele jaren geleden in Amerika niets onder de V8 wou, en ze vandaag ook daar rondpuffen met viercilinders. Tijden veranderen, en voor Ferrari zou een zescilinder een stap zijn naar een legendarische tijd, de dino-tijd.

Via Autocar

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités