Lezersbijdrage: Spirit of AMG – Emotion Tour [DEEL 2]

Zoals het een echte Autofan beaamt gaat - vaste bezoeker - Carlos geregeld op autogerelateerde vakanties. Zijn laatste in rij is de deelname aan de Spirit of AMG tour. Deel 1 kon je al eerder lezen, nu is het tijd om met het heerlijks te rijden dat er van de AMG-band rolt.

Na het korte bezoek aan de fabriek kon de dag echt beginnen. We werden kort voorgesteld aan de leading drivers die op hun beurt een safety briefing gaven. Voor organisatorische redenen werden we opgedeeld in drie groepen van tien personen. Nog snel een korte sanitaire stop om daarna het heerlijks te aanschouwen dat we in onze handen gingen krijgen.

Op de parking kregen we een overview van de wagens, hun specs en hoe we gingen rijden. In totaal ging de rit zo'n 200 km in beslag nemen, zowel op secundaire- (banen langs de mooie velden) en primaire wegen (zoals de autobahn). Speelgoed van dienst bestond uit een CLS 63 S AMG, SLS GT AMG Final Edition, SLK 55 AMG, SL 63 AMG, A 45 AMG en een E 63 S AMG. Het water stond al in de mond en onze rechtervoet jeukte.

Strepen trekken

Om het eerlijk te houden moesten we grabbelen naar een sleutel. Onze eerste pick... de bruine E 63 S AMG. Waarmee we meteen ook achteraan in het rijtje zaten. Echter, met 585 pk en 800 Nm konden we daar niet spijtig om zijn. David kroop als eerste achter het stuur. Veel tijd om dingen uit te proberen hadden we niet. Het gaat nog steeds om de Driving Experience. Wat spelen tussen Comfort, S en S+ was het enige wat we gedaan hebben. Met een wagen die op nog geen 4 seconden aan de 100km/u zit, vergt dit veel concentratie op de baan. De E 63 is desondanks zijn 4-matic nog steeds niets vies van af en toe een zwarte streep te zetten. Over het comfort heb je niet te klagen. Zulke modellen zijn dan ook zo goed als volledig aangekleed met alle snufjes. De eerste ervaring hiervan was dat de stoelen in je zij drukken om zo meer steun te geven wanneer je een bocht neemt. Dit was een optie dat overal aanwezig was behalve in de A 45. Gewoonweg omdat-ie daar niet over beschikt.

Na een half uur rijden was het tijd om te wisselen. Er werd een parking opgereden en we mochten in de wagen voor ons kruipe, de A 45 AMG. De nieuwste, maar meteen ook de minst krachtigste telg. Maar goed, het blijft een AMG. De viercilinder weet 360 pk en 450Nm op te wekken. Leuk speelgoed. Het open dak liet niet alleen de zon binnen, maar ook de heerlijke sound. Af en toe wat afstand houden in de groep om dan eens op zijn staart te trappen. Heerlijke plofjes in de uitlaat waren uiteraard niet uitgesloten.

Dakloze AMG's

Onze derde wagen van dienst was de SL 63 AMG. Een wagen met 564pk ( Performance package) en 900Nm koppel die toch al een tijdje mee draait in het AMG-circuit. Zijn 65 broeder reed mee in een andere groep. Door het mooie weer was het dak al vanaf het begin naar beneden. Hierdoor hadden we dubbel plezier. De SL 63 is door zijn lange wielbasis nog steeds hevig om te rijden. Snel en ook nog speels om lichtjes dwars te gaan als je wil vertrekken aan een kruispunt. Wie zijn wij als Autofans om daar geen gebruik van te maken?

Als laatste wissel van de voormiddag was de SLK 55 AMG aan de beurt. Een wagen met 421pk en 540Nm die ook al heel lang meegaat binnen de AMG-familie. Deze was ook de oudste van de vijf testwagens maar niet perse de minst leuke. De SLK 55 was een beetje de speelvogel van de groep. Je zou denken dat de A 45 deze rol zou hebben, maar niets is minder waar. Bij het indraaien van een straat kon je, zoals bij de SL 63, wel eens een streepje trekken. We waren zeker niet de enige die daar zo over dachten binnen de groep. Bij sommige was het zelfs een gedurfd slipje.

Het laatste deel, deel 3, lees je hier!

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités