Officieel: Opel Mokka debuteert meteen als elektrische Mokka-e (2020)

Opel Mokka-e 2020

Opel laat er geen gras over groeien: na een laatste teaser begin deze week volgt nu het eindresultaat. De nieuwe Opel Mokka oogt een pak blitser en digitaler, en debuteert meteen met een elektrische versie.

Met de nieuwe generatie van de Mokka lijkt Opel een streep door het GM-verleden te willen zetten. De nieuwkomer haalt behoorlijk wat inspiratie bij de recente conceptcar GT X Experimental. Vooraan zien we de “Vizor”, de nieuwe combinatie tussen led-koplampen en radiatorrooster die meer toekomstige Opel-modellen moet sieren.

Binnenin zien we digitale revolutie: het “Pure Panel” is de nieuwe Opel-terminologie voor een strak en digitaal dashboard dat gedomineerd wordt door twee schermen. Het instrumentenpaneel is 12 duim groot, het infotainmentscherm 10 duim. De belangrijkste functies zijn nog wel te bedienen met klassieke knoppen, zo verzekert Opel, om de blik op de weg zo weinig mogelijk af te leiden. Kijk, zo horen we het graag.

Opel Mokka-e 2020

De nieuwe Opel Mokka is uiteraard gestoeld op het CMP-platform van moederhuis PSA. In totaal is hij 4,15 meter lang (12 centimeter korter dan zijn voorganger) en wordt zijn wielbasis 2 millimeter langer. Qua lengte overtreft hij in eigen stal daarmee nipt de DS 3 Crossback, maar wordt hij minder lang dan de Crossland X. Het resultaat van het nieuwe platform is een Mokka die tot 120 kilogram lichter is dan zijn voorganger, maar tot 30 procent stijver.

Over het motoraanbod houdt Opel opmerkelijk genoeg de lippen nog even stijf op elkaar. Behalve over de elektrische Mokka-e dan. Die krijgt zoals verwacht een batterij van 50 kWh en een elektromotor van 136 pk (100 kW) en 260 Nm. Inderdaad, de aandrijflijn die ook dienst doet in onder meer de Corsa-e, de Peugeot e-208 en e-2008. Volgens de WLTP-cyclus geraak je 322 kilometer ver, opladen kan eventueel driefasig aan 11 kW of via een snellader tot 100 kW.

Opel Mokka-e 2020

Op vlak van connectiviteit en rijhulp is de Mokka weer mee met zijn tijd, met Apple CarPlay, Android Auto, inductielading voor smartphones, matrix-led-koplampen en een adaptieve cruisecontrol met filehulp. De verkoop van de nieuwe Opel Mokka begint eind deze zomer, begin volgend jaar staan de eerste exemplaren bij de dealer.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Autofreak 15:13
Portrait de Autofreak

Opel is goed bezig.Mooie verschijning deze Mokka,gedurfd moderne koets met retro neus(zie eerste Manta).

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités