Ineos is in België: eerste showroom vol Defender-alternatieven geopend in Lokeren (2023)

Ineos Grenadier Lokeren 2023

Vind je de nieuwe Land Rover Defender maar een beetje ‘meh’, dan kan je ook gaan aankloppen bij Ineos. Zij bieden namelijk de Grenadier aan, een ruige terreinwagen aan die vooral doet denken aan de Defender vóór dat een hoogtechnologische luxesloep werd. En dat aankloppen kan voortaan ook in België.

Om de zoveel weken duikt er wel eens een rijke sjarel op met een zak vol geld en een hoofd vol autoplannen, maar Sir Jim Ratcliffe was het menens. Die inmiddels geridderde miljardair was namelijk op zoek naar een waardige opvolger voor zijn klassieke Land Rover Defender, en was bereid om het hele vermogen van zijn chemiebedrijf — inderdaad: Ineos — in het project te smijten. En zo geschiedde, want twee jaar en een paar rechtzaken over de wel héél gelijkaardige vormgeving later heeft Ineos zijn eerste showroom geopend in België.

BMW-motor, Mercedes-showroom

Eerder dit jaar werd namelijk bekend dat Ineos in onze contreien verdeeld zou gaan worden door Hedin Automotive. Die Zweedse groep houdt zich hier al bezig met het uitbaten van onder andere Mercedes-showrooms, en dat heeft alles te maken met de allereerste Ineos-dealer van ons land. Die vindt namelijk onderdak in het gebouw van Mercedes-Benz Lokeren, waar er een afzonderlijk gedeelte gewijd wordt aan de kersverse Grenadier. Je kan er langs om de auto eens in levenden lijve te gaan bewonderen, of natuurlijk om er eentje op je naam te laten zetten.

Ineos Grenadier Lokeren 2023

Hoeveel moet je daar dan voor over hebben, horen we je denken? Ook daar heeft Ineos het slim gespeeld, want met een basisprijs van 67.000 euro duikt de Grenadier de volle 200 euro’s onder de Land Rover Defender 110… Al gaat het dan wel om de bedrijfsversie van de Grenadier, die het op twee zitplaatsen en een kale laadbak houdt. Voor de vijfzits personenwagen betaal je minstens 76.500 euro, en dan krijg je standaard een 3.0-liter zes-in-lijnmotor op benzine mee uit de rekken van… BMW. Als ze dat maar niet te luid zeggen daar in de Mercedes-showroom…

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Paul Vandewiele 11:34
Portrait de Paul Vandewiele

de ineos grenadier double cab pick-up ,kan die ingeschreven worden als lichte vracht ?

Joram 16:39
Portrait de Joram

We vermoeden van wel, al zal die dan wel onder de nieuwe pick-up-regeling vallen waarbij je daar enkel belastingvoordeel uit haalt als je een BTW-nummer hebt (https://autofans.be/nieuws/overheid/51123-pick-verliest-belastingvoordeel-voor-particulieren-vanaf-2023)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités