Lamborghini Urus Performante ‘Essenza SCV12’ is opscheppen op z’n best (2023)

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 2023

We begrijpen je best: je bezit een bijzondere track car, maar daar merkt de man of vrouw in de straat niks van omdat je het ding enkel mag rijden op een circuit. Lamborghini heeft echter een oplossing bedacht. Maak kennis met de Urus Performante ‘Essenza SCV12’, een auto die precies duidelijk maakt wat er nog in je garage staat.

Bijna drie jaar geleden pakte Lamborghini uit met de Essenza SCV12, een 830 pk sterk beest op basis van de Aventador. Het apparaat was zelfs zo beestig dat Lamborghini zijn eigenaars trakteerde op een reeks rijlessen, en zelfs dan mocht je er nog niet mee de openbare weg op. De Essenza SCV12 was namelijk niet straatlegaal dus voor elk uitje dat je ermee wou maken, moest je een circuit afhuren en Lamborghini overtuigen om jouw exemplaar vanuit hun hangar je richting uit te rollen op een dieplader. Naar de bakker ging je er met andere woorden niet mee rijden, maar nu is er eindelijk een manier om duidelijk te maken aan de dorpelingen dat je zo’n Essenza SCV12 bezit.

Urus + Essenza SCV12-stickers

Dit is namelijk de Lamborghini Urus Performante ‘Essenza SCV12’, en zoals de naam al doet vermoeden heeft die het één en ander met de circuitwagen gemeen. Dan hebben we het voor de duidelijkheid niet over de aandrijflijn, want in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden beschikt deze Urus niet plots over een V12-motor. In de plaats daarvan is dit onderhuids ‘gewoon’ een Performante-versie, dus onder de motorkap vind je een 4.0-liter V8-motor met 666 pk. De gelijkenissen schuilen daarentegen vooral in het uiterlijk, want jouw Lamborghini Urus Performante ‘Essenza SCV12’ lijkt sprekend op jouw Lamborghini Essenza SCV12… En dan bedoelen we ook écht sprekend.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 2023

Voor je deze speciale editie van de Urus Performante mag kopen, moet je namelijk kunnen bewijzen dat je ook een exemplaar van de track car op je naam hebt staan. Daarop zal Lamborghini je uitnodigen bij hun Ad Personam-afdeling, waar je de livrei van je Urus tot in de details kan doen lijken op die van je Essenza SCV12. Zo ga je naar huis met een straatlegale, dagelijks inzetbare SUV die niet alleen aan je omgeving duidelijk maakt dat je het circuitspeeltje bezit, maar ook hoe dat circuitspeeltje eruit ziet. Het feit dat er maar 40 Essenza SCV12’s gebouwd werden, betekent dus meteen ook dat Lamborghini maar 40 van deze speciale Urii zal bouwen… Als iedere SCV12-eigenaar er eentje wil, wel te verstaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités