Lamborghini Essenza SCV12 is hyperexclusief trackspeeltje

Lamborghini Essenza SCV12 2020

De raceafdeling van Lamborghini heeft de Essenza SCV12 klaar. Die krijgt de krachtigste atmosferische V12 die Lamborghini ooit heeft gebouwd. Het resultaat is 830 pk sterk, alleen toegelaten op circuit en beperkt tot 40 exemplaren.

Volgens Lamborghini moeten we deze Essenza SCV12 zien in het rijtje van de Miura Jota en Diablo GTR. De Essenza krijgt uitgekiende aerodynamica, met onder meer neerwaartse druk die het resultaat van een GT3-auto overtroeft. De V12 centraal achterin levert 830 pk en wordt gekoppeld aan een sequentiële zesbak en een vrijer ademende Capristo-uitlaat.

Lamborghini Essenza SCV12 2020

Wie een van de veertig exemplaren van de Lamborghini Essenza SCV12 op de kop kan tikken, krijgt er nog wat extra’s bij. Lamborghini organiseert trackdays op enkele exclusieve circuits, een exclusieve opslagplaats in een nieuwe hangar in Sant’Agata Bolognese waarbij ze hun auto via webcam in het oog kunnen houden. Een fysiek trainingsprogramma voor racepiloten hoort daar ook bij.

Lamborghini Essenza SCV12 2020

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 02:39
afbeelding van Techno Patat

Ale, nog maar eens een miljoentje voor een verbouwde Aventador :). Ze doet dat daar graag bij Lamborghini, om de 2 jaar weer eens de Aventador om ter lelijkst maken en er 5x zoveel geld voor vragen...

Ik snap niet echt dat ze niet gewoon eerlijk zijn en dit dat bijvoorbeeld de Aventador GTR heten zoals hun Diablo. Al kan je er dan misschien niet zoooo veel geld voor vragen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws