Nieuwe Toyota Land Cruiser toont zijn silhouet, en dat kennen we ergens van

Toyota Land Cruiser teaser 2023

Er is eindelijk aflossing op weg voor onze Toyota Land Cruiser, en lang hoeven we er waarschijnlijk niet meer op te wachten. De Japanners hebben namelijk een schimmige afbeelding gedeeld die een klassiek exemplaar recht tegenover een gloednieuw silhouet plaatst… Al komt dat silhouet je misschien bekend voor.

Ga je in onze contreien langs bij de Toyota-dealer voor een nieuwe Land Cruiser, dan krijg je iets mee dat je eigenlijk maar moeilijk meer “nieuw” kan noemen. De huidige J150-generatie van onze Land Cruiser werd namelijk maar liefst 14 jaar geleden gelanceerd, genoeg voor twee hele levens in autojaren. Een verzameling facelifts wist die gezegende leeftijd dan wel vakkundig te verbergen, maar het wordt toch stilaan écht tijd voor vervanging… En jawel: die komt er nu aan.

Ben jij dat, Lexus GX?

Toyota heeft namelijk een teaserafbeelding gedeeld die er geen twijfel meer over laat bestaan: ook voor Europa komt er een nieuwe Land Cruiser aan. Op de prent zien we namelijk twee auto’s in profiel: een klassieke Land Cruiser van de J40-generatie en een nieuwe, lekker blokkig ogende offroader. Dat moet dus de volgende ‘kleine’ Land Cruiser gaan worden, want voor andere delen van de wereld lanceerde Toyota twee jaar geleden al een nieuwe generatie voor het full-size exemplaar. Veel woorden maken de Japanners er echter nog niet aan vuil, dus het blijft allemaal bij raden… En dat geldt ook voor zijn lanceringsdatum, want voorlopig moeten we het stellen met een droge “meer informatie volgt binnenkort”.

Lexus GX 2023

Het nieuwe silhouet mag dan geplaagd gaan door het nodige tegenlicht, toch valt er al het één en ander uit deze foto af te leiden. Zo zou je in profiel zweren tegen een nieuwe Lexus GX aan te kijken, een SUV van Toyota’s luxemerk die een maandje geleden nog gelanceerd werd voor de Amerikaanse markt. Dat zou perfect in het plaatje passen, want ook de huidige generatie van onze Land Cruiser is gebaseerd op een inmiddels gepensioneerde GX. Reken dus op een gelijkaardig design met een eigen snuit, al durven we over de motoren nog niet veel te zeggen. Zo beschikt de Lexus GX over een 349 pk sterke 3.4-liter V6-benzinemotor, maar kunnen wij ons moeilijk een Toyota Land Cruiser zonder dieselblok voorstellen… Afwachten dus.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités