Deze Lamborghini Diablo-restomod is de ideale investering, aldus bedenker Eccentrica

Lamborghini Diablo Eccentrica restomod 2023

Net je heli of je luxejacht verkocht, en zin in iets nieuws? Dan moet je misschien toch eens bij Eccentrica passeren. Zij stellen namelijk hun restomod van een Lamborghini Diablo uit de 90’s voor en hoewel je er flink voor in de buidel moet tasten, belooft het bedrijf dat zijn creatie enkel in waarde zal stijgen. Bonus: hij ziet er ook niet verkeerd uit.

Zeg je vandaag ‘restomod’, dan denk je nog vaak als eerste aan naaimachien-naamgenoot Singer. Zij brachten de term namelijk echt onder de aandacht van het grote publiek met hun piekfijn afgewerkte Porsches, maar intussen zijn ook heel wat andere partijen aan het restomodden geslagen. Zo kregen we ook al creaties te zien op basis van de minder populaire Porsche 928, een Subaru Impreza of zelfs een Peugeot 205 GTI, maar niemand waagde zich ooit al aan de snelste productie-auto van het jaar 1990: de Lamborghini Diablo… Tot nu dus.

Modern volgens klassiek recept

Dit is namelijk de Eccentrica Diablo en als dat eerste deeltje van de naam je niks zegt, nemen we je dat niet kwalijk. Het bedrijfje werd namelijk nog maar pas uit de grond van stadstaat San Marino gestampt en ook van zijn oprichter heb je vast nog niet gehoord, want die Emanuel Colombini is gewoon de baas van een meubelbedrijf. Naast zijn uren is Colombini echter ook een fervent Lambo-fanaat, en bovenaan zijn verlanglijstje stond al sinds jaar en dag een Diablo… Maar dan wel eentje met een minimalistisch koetswerk uit composietmaterialen, een verstevigd chassis en retrotastische vijfspaaksvelgen.

Lamborghini Diablo Eccentrica restomod 2023

Dat is namelijk precies de auto die Eccentrica gebouwd heeft, en het resultaat is om duimen en vingers bij af te likken. Zo houdt de Diablo-restomod vast aan de klassieke proporties van het origineel uit de 90’s, maar brengt de conversie al de rest helemaal up-to-date. Zo beschikt deze Lambo nog steeds over klapkoplampen, maar dan wel exemplaren die beantwoorden aan moderne veiligheidsmaatstaven omdat ze niet naar boven maar wel naar beneden klappen. Binnenin vind je dan weer alle informatie die je nodig hebt op lekker ouderwets ogende, digitale schermpjes terwijl de hele boel er bekleed wordt met het beste materiaal uit de catalogus van Alcantara — je weet wel, het bedrijf achter de alcantara-stof.

één van 19 stuks

Verder springt ook de mooie dogleg-pook in het oog, en dat geeft al een eerste hint naar de heerlijk ouderwetse aandrijflijn die onderin deze restomod ligt. Zo hield Eccentrica gewoon vast aan de originele 5.7-liter V12-motor, maar haalden ze die wel volledig uit elkaar om het gros van de componenten te vervangen door moderne tegenhangers. Dat maakt het blok niet alleen lichter maar ook krachtiger — al is het verschil misschien kleiner dan je zou denken. Zo schopten de sterkste oer-Diablo’s het tot 530 pk en brengt deze restomod 550 pk naar de achterwielen. Wat dat verder met de prestaties doet, laat het bedrijf nog niet weten.

Lamborghini Diablo Eccentrica restomod 2023

Stiekem gaat het namelijk nog om een prototype, maar hierna zal Eccentrica zijn creatie wel gewoon voor klanten beginnen bouwen. Dat zal het bedrijf wel slechts 19 keer doen, want dat wordt de oplage voor deze Diablo. Dat betekent dat het ding best zeldzaam wordt, waardoor Eccentrica er prat op gaat dat je exemplaar alleen maar in waarde zal stijgen. Wij hopen het alvast voor jou, want om de gok te wagen moet je minstens 1,2 miljoen euro naar San Marino overschrijven… En zelf ook nog zorgen voor een gepaste Lamborghini Diablo-donorwagen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités