Officieel: Ford Mustang Mach-E Rally is eerste ‘Mustang’ voor de modder (2023)

Ford Mustang Mach-E Rally 2023

De ‘Mustang’-naam heeft er weer een betekenis bij. Na de musclecar van weleer en de elektrische crossover van vandaag is deze Mustang Mach-E Rally namelijk als eerste speciaal ontwikkeld voor het terrein… En voor je denkt dat het hier slechts om een experiment gaat: je kan dit ding straks gewoon bij de dealer kopen.

Wanneer Ford vier jaar geleden zijn eerste elektrische crossover onthulde, wist de complete autowereld even niet wat hen overkwam. Dat lag niet zozeer aan het design, aan de prestaties of zelfs aan de prijs want die waren allemaal best aanvaardbaar. Nee, wat iedereen verraste was het gemak waarmee de Amerikanen de iconische ‘Mustang’-naam op iets kleefden dat in de verste verte geen traditionele tweedeurs musclecar was… Dus dan kunnen we zowel all the way gaan, moeten ze daar in Amerika gedacht hebben.

In volle vaart over het terrein

Maak dus kennis met de Ford Mustang Mach-E Rally, de eerste Mustang ooit die zijn zinnen zet op het onverharde terrein. De beelden spreken dan ook voor zich: we kijken aan tegen een elektrische Mustang Mach-E die getrakteerd werd op extra mistlampen in het neuspaneel, een knoert van een dakspoiler en natuurlijk een setje spierwitte velgen die doen denken aan de gesloten exemplaren die doorgaans in de rallysport gebruikt worden. Verder onderscheidt de Mach-E Rally zich door bredere wielkastranden en een splitter en diffuser uit hetzelfde hardwerende materiaal, al geven de bumpers waaronder die laatste twee gemonteerd zitten wel een hint naar wat er onderhuids aan de hand is.

Ford Mustang Mach-E Rally 2023

De Rally maakt namelijk gebruik van dezelfde aandrijflijn als de GT-topversie van de Mustang Mach-E, die twee elektromotoren combineert voor vierwielaandrijving en — hou je vast — 487 pk’s. Die pk’s worden dan wel getemd door een specifieke ‘RallySport’-rijmodus en de hele elektro wordt 2 centimeter hoger getild dankzij nieuwe dempers. Desondanks ziet de Mach-E Rally er niet meteen uit alsof je ermee door de complete wildernis zou kunnen trekken en dat is ook de bedoeling niet. Zoals de naam al doet vermoeden is hij vooral bedoeld om in volle vaart over losliggende of modderige wegen te razen en geloof het of niet, maar dat kan ook jij straks uitproberen. Deze versie wordt begin volgend jaar namelijk gewoon verkrijgbaar bij de Ford-dealer, al weten we nog niet hoeveel je er precies voor over moet hebben.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités