Supercars opgepast: extreme Ford Mustang GTD komt ook naar Europa

Ford Mustang GTD Europa 2024

’t Is feest bij Ford, want de Mustang viert zijn 60ste verjaardag. Daarom zetten ze de ponycar niet alleen in de bloemetjes met twee speciale edities maar komen ze ook met een aankondiging waar menig Europees supercarmerk van wakker gaat liggen. Jawel: de bloedsnelle GTD-versie komt naar onze dealers!

Precies 60 jaar geleden zette Ford een stap die zijn imago voor een flink deel zou gaan bepalen. Tijdens het autosalon van New York in 1964 trokken de Amerikanen namelijk het doek van de allereerste Mustang. Die gaf zowat het startschot voor de ponycar-beweging en dat bleek meteen een schot in de roos te zijn, want in zijn eerste productiejaar gingen er een recordbrekende 418.000 stuks van over de toonbank. Ook vandaag, zes generaties later, geldt de Mustang nog steeds als ’s werelds bestverkochte sportwagen… Reden genoeg dus om hem eens grondig in de bloemetjes te zetten.

Kleurrijk of verduisterd

Dat doet Ford om te beginnen met niet één maar wel twee speciale edities van de Mustang. De eerste luistert naar de naam ‘California Special’ en zoals het een auto genoemd naar die zonnige staat betaamt, komt die er enkel als cabriolet. Dat is ook in alle gevallen een witte cabriolet maar de blauwe accenten in de striping en in de velgen zorgen voor het nodige contrast. Daarmee wil de ‘California Special’ verwijzen naar de gelijknamige speciale editie die Ford al in 1968 lanceerde voor de Mustang maar is dat allemaal wat te retro voor je smaak, dan is er altijd nog de nieuwe Nite Pony Package. Dat kan je zowel voor de coupé als voor de cabriolet bestellen en overgiet je Mustang met een compleet verduisterd sausje.

Ford Mustang California Special 2024

Dat is wat ons betreft echter niet het opmerkelijkste nieuws dat in de kantlijn van deze verjaardag naar buiten kwam, want Ford maakte ook officieel bekend dat de Mustang GTD naar Europa komt. Dat is niet — zoals Volkswagen-kenners misschien zouden denken — een dieselversie maar wel een 800 pk sterke krachtpatser met zijn versnellingsbak zowaar naar de achteras verplaatst. Dat laatste doet hij om het bochtenwerk te optimaliseren want jawel: deze Ford Mustang wil Europese supercars het vuur aan de schenen leggen. Hij krijgt dan ook een supercar-waardig prijskaartje: in de VS vraagt Ford er 325.000 dollar voor dus reken maar dat hij in onze contreien niet voor minder dan pakweg 400.000 euro over de toonbank zal gaan… Voor een Mustang!

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Johan waltens 10:23
Portrait de Johan waltens

Men Zou beter de 2.3 ecoboost terug hier invoeren.die gewone V8 krijgt men hier nog niet verkocht.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités