Honda Insight met nu amper 96 g/km CO2

In Frankfurt zal Honda naast de nieuwe 5-deurs Civic ook haar vernieuwde Insight voorstellen. Honda voorzag haar hybride en Prius-concurrent van een subtiele facelift, waardoor de groene kikker helemaal klaar is voor 2012. Het grootste nieuws bevindt zich onder de kap. Daar slaagt Honda er voor de eerste keer in de CO2 uitstoot van een van haar hybride wagens onder de 100 g/km te krijgen. Deze nieuwe Insight stoot nog maar amper 96 g/km uit.

Die winst komt er na het maken van aanpassingen aan de airconditioning, aanpassingen aan de motor zodat er minder wrijving is en een verbeterde CVT versnellingsbak. Verder zorgden de ingenieurs ervoor dat de ophanging werd verbeterd. Daardoor zouden stabiliteit en rijcomfort voelbaar beter moeten zijn.

Daarnaast zorgde Honda ook voor een optisch onderscheid. Zo zien we een nieuwe grille en dito bumper vooraan. Achteraan komt er een nieuwe en kleinere spoiler waardoor er meer glas is en het zicht voor de bestuurder dus werd verbeterd. Binnenin zorgde Honda voor enkele nieuwe (opgewaardeerde) materialen. Honda zal de nieuwe Insight voorstellen op het autosalon in Frankfurt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités