Officieel: Porsche Cayenne GTS krijgt 420 pk

Porsche zag een commercieel gaat tussen de Cayenne S en de Cayenne Turbo en plaatst daar nu naar goede gewoonte een GTS tussen. Op de autoshow in Beijing zullen ze deze gifgroene Cayenne GTS gaan voorstellen. Onder de kap schuilt een 420 pk sterke V8, hetzelfde blok als in de Cayenne S maar met extra peper. Het blok wordt gekoppeld aan een achttraps Tip-tronic S met geïntegreerde start/stop technologie. De GTS doet zijn sprint naar 100 km/u in 5,7 seconden, de sprint naar 160 km/u neemt 13,3 seconden in beslag. De topsnelheid ligt op 261 km/u. Het officieel opgegeven verbruik bedraagt 10,7 liter per 100 kilometer, al lijkt ons dat erg optimistisch.

In het persbericht pakt Porsche uit met de slogan "Sitting like in an SUV, driving like in a sports car: the Cayenne GTS". De hoge zit van de Cayenne werd echter iets lager, 24 mm om precies te zijn. De GTS krijgt ook het Porsche Active Suspension Management mee en zou daardoor de rij-eigenschappen van een sportwagen moeten hebben.

Porsche Cayenne GTS 2012 front

Optisch valt die op met zijn verbrede wielkasten, nieuwe sideskirts en de dikke spoiler bovenop het dak. Binnenin pakt de GTS uit met een Alcantara interieur dat standaard in het pakket zit. De bestuurder en passagier zitten standaard in sportstoelen die in acht verschillende manieren zijn te verstellen.

Hoeveel de Porsche GTS in België kost in nog niet geweten, maar in Duitsland zal hij voor 90.774 euro (incl. belastingen) over de toonbank gaan. Vanaf juli 2012 zal hij op de markt komen.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Yvesw 14:16
Portrait de Yvesw

Ben totaal geen fan van de Cayenne, maar dit kleurtje is best wel mooi! Gifgroen en zwart is altijd een scheune combinatie :)

Yannick Degroeve 15:22
Portrait de Yannick Degroeve

Die kleur heb ik (volgens mij) slechts 1 keer gezien in het echt.... mind was blown moet ik zeggen...

Yvesw 15:47
Portrait de Yvesw

@Yannick: Op een Cayenne of? Gekste kleurtje dat ik ooit op een Cayenne heb gezien was knalrood... Redelijk bescheiden nog :p

En ik dacht altijd dat de GTS de übercayenne was! Klinkt toch beter dan de "Turbo"

knobeeZ 11:10
Portrait de knobeeZ

Kheb altijd al gevonden dat de SUV-hype iets weg heeft van MRSA, wordt hevig bestreden maar gaat nooit volledig weg, tis besmettelijk en iedereen kan er op de meest onverwachte momenten last van ondervinden... maar met een beest gelijk den deze wil ik ook wel is besmet geraken! het kleur zal mij zelfs worst wezen. (als het maar niet roze is) alléén een ouwe Flatbed Cadillac staat goed in het roze.

Yvesw 11:18
Portrait de Yvesw

@knobeeZ: Weet je wat het is... Als autofan hou je van wagens. En een SUV is gewoon een hele hoop wagen! En bij mannen is meer nu eenmaal altijd beter... Zeker nu ze er de laatste tijd ook nog eens in slagen om SUV's niet meer te laten rijden als zodiacs met een gat in de romp, maar als echte wagens waar je plezier aan kan beleven. Dan maken ze me het toch ook moeilijk om er niet aan besmet te geraken...

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités