Komt Porsche met een Cayenne sportdiesel?

De dieselversie van de Porsche Cayenne was een schot in de roos. Heilige huisjes zijn er om neergehaald te worden en dat heeft sportwagenmerk Porsche goed gedaan. Om de trouwe fans toch een beetje tegemoet te komen, omdat de Macan ook als diesel komt, of omdat de diesel zo'n succes blijkt (schrappen wat niet past), zou Porsche nu aan een dikkere diesel denken voor in de Cayenne diesel S. Die zouden ze niet volledig zelf ontwikkelen maar gaan lenen bij Audi, net zoals ze voor deze 245 pk sterke 3.0 TDI in de Cayenne hebben gedaan.

Dan blijft er nog de keuze tussen de stevige 4.2 V8 met 350 pk en 800 Nm of de nieuwe 3.0 BiTDI met 313 pk en 650 Nm. Of zou Porsche toch voor de overmaatse V12 TDI gaan? Het antwoord komt allicht volgend jaar pas, aangezien ze bij Porsche eerst nog wat andere modellen en varianten te lanceren hebben. Bij Car&Driver denken ze alvast dat het om de V8 zal gaan.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Yvesw 17:57
Portrait de Yvesw

De V12 lijkt me iets te hoog gegrepen... Daar gaan ze niet genoeg modellen mee verkopen. En sinds ze toch de doelstelling hebben om 240.000 auto's per jaar te verkopen zullen ze wel kiezen voor de (fl)audi 4.2tdi.... Met rode letters uiteraard!

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités