Live in Parijs 2012: Jaguar F-type

Jaguar F-type

Jaguar lanceert op het salon van Parijs een model dat de strijd moet gaan aanbinden met klassiekers als pakweg de Porsche 911 en Aston Martin V8 Vantage.

Een open tweezitter die een en al sportiviteit uitademt. De aangekondigde aanwezigheid van retroqueen Lana Del Rey moesten we jammer genoeg missen, maar het knappe design van deze nieuwe F-Type maakte dat gelukkig helemaal goed.

Moderne technologie in combinatie met enkele knappe retrospectieve verwijzingen in de rijke geschiedenis van dit Britse merk. Dit is dé moderne opvolger voor de iconische E-type als we Ian Callum, design director van het merk, mogen geloven. De lange motorkap en het korte achtersteven benadrukken de pure sportieve ambities.

Het motorenpalet is up to date maar weet wel dat Jaguar hier nog de traditie hoog tracht te houden om enkele zes- en achtcilinder motoren aan te bieden. Voorlopig is er nog geen sprake van de invoering van een viercilinder benzinemotor en is er ook nog geen sprake van een mogelijke hybride of dieselvariant. De instapmotor voor de F-type is een 3.0-liter grote Supercharged V6. Goed voor 340pk en 450Nm aan koppel. Daarmee sprintje in 5,1 seconden naar de 100km/h en ligt de topsnelheid op 260km/h. Dezelfde motor zal eveneens beschikbaar zijn met een naar 380pk opgeschroefd vermogen en een koppel van 460Nm. Deze motorvariant zal door het leven gaan als F-type S en doet 0,2 seconden beter op de sprint naar 100km/h. De krachtigste F-type krijgt een 5.0-liter V8 onder de kap met 495pk en 625Nm aan koppel. Op papier is dat goed voor een 0-100 tijd van 4,3 seconden en een topsnelheid van net 300km/h.

De effectieve lancering van de F-type staat op de agenda voor het voorjaar van 2013. Hierover volgt vermoedelijk nog meer info in de loop van de komende maanden.

Derniers articles publiés

Commentaires (8)

Laisser un commentaire
Wim 13:31
Portrait de Wim

mag er best zijn, maar beetje overdesign, hoeveel koeling heb je nodig? :)

Kurt 14:19
Portrait de Kurt

De achterkant is erg knap, maar past deze bij zo'n klassieke neus? Goed, ze hebben er wat luchthappers bijgetekend en een ledstrook in de koplampen, maar het blijft nogal klassiek vanvoor...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités