Aston Martin krijgt AMG motoren

Aston Martin en AMG

Er waren al een tijdje geruchten, maar vandaag wordt het nieuws officieel bekend gemaakt: Aston Martin en de AMG-afdeling van Daimler gaan samenwerken.

Het definitieve contract volgt eind dit jaar, maar de eerste overeenkomsten zijn gesloten. Aston Martin mag door de samenwerking de motoren van AMG gebruiken. Daardoor zou de gekende 5.5 V8 in de Aston Martin kunnen terecht komen. Daarnaast zou ook de technologie inzake hybride en elektrisch rijden via deze samenwerking naar de Britten kunnen stromen.

Mercedes krijgt geen technologie van Aston Martin. Zij willen en krijgen een aandeel in het Britse supercar merk. Momenteel zou het om een aandeel van vijf procent gaan.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Wim 12:18
Portrait de Wim

op zich geen slechte keuze, ze zullen misschien wel moeten met de CO2, of ze konden nog meer Toyota's omvormen

Adriaan 14:08
Portrait de Adriaan

Co2 limitatie op auto's is zever. Oorzaak van, als er al een oorzaak is, de globale opwarming is dat we gewoon met te veel volk op deze aardkloot leven en nogal graag consummeren. Een paar gram hier en daar minder op papier per km gaat echt het probleem niet oplossen. Er is ook geen echt alternatief, en zolang we dat niet beseffen gaan we der eigenlijk ook niets aan kunnen doen. Ik ben er zelf geen voorstander van, maar geboortebeperking zou toch zeker uit de taboe sfeer moeten gehaalt worden. En landen zoals Belgie maken eigenlijk niet zoveel uit aangzien India aan een racke bezig is om zo snel mogelijk de grooste groep bevolking te hebben. Of we gaan onze levensstijl drastisch moeten veranderen. En met zen allen gelukkiger zijn met minder (als we dat al kunnen...)
Ik vind daarom alleen al de Aston Martin Cygnete een schitterende wagen. Dat is echt een middenvinger opsteken naar de hoge heren van europa.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités