Trapje hoger: Nissan GT-R Nismo

Nissan-GTR-Nismo-2013

595 pk en 650 Nm koppel, dat heb je volgens Nismo nodig om de ultieme GT-R te krijgen. De overdreven styling, die krijg je er "gratis" bij.

Dankzij een perslek weten we nu al de cijfertjes (en beelden) van de GT-R Nismo. De huistuner van Nissan haalt 45 extra pk's en 18 Nm aan extra koppel uit de befaamde V6 uit de GT-R. In totaal legt hij nu 595 pk en 650 Nm koppel voor. Of hij hiermee eindelijk de magische grens van "in twee seconden naar de honderd" weet aan te tikken is nog niet geweten. Daarvoor wachten we op een officieel bericht van Nissan.

7:08:69

Niet enkel de motor werd aangepast, ook de ophanging werd herbekeken voor het summum op GT-Riaans vlak. Zo wordt de ophanging stijver en worden er grotere anti-roll bars geïnstalleerd. De dampers kunnen in drie standen worden aangepast genaamd Track, Race en Race Plus. Geen comfort stand meer in de GT-R dus. Deze Nismo meent het dan ook helemaal.

Dat zie je ook aan de ringtijd. Een rondje groene hel legt de GT-R Nismo af in 7:08:69. Totaal onbelangrijk natuurlijk, maar voor de cijferverzamelaars verplichte kost.

Nissan-GTR-Nismo-2013

Nismo Rood

Een standaard GT-R is al geen stijlvolle verschijning, deze Nismo doet er nog een schepje bovenop. Zwarte bumpers (we gaan er van uit dat dit carbon is) met de typische contrasterende rode kleur. De grille vooraan krijgt wat extra splitters en achteraan wordt er een joekel van een spoiler geplaatst. Allerminst subtiel.

Nu is het wachten op het officiële bericht van Nissan om wat meer plaatjes te kunnen bekijken. En om die 0-100 tijd te weten natuurlijk...

Derniers articles publiés

Commentaires (7)

Laisser un commentaire
Techno Patat 16:41
Portrait de Techno Patat

De achterkant is wat een gemiste kans, de rest is echt helemaal het ding van het innerlijke klein kind in mij! I like!

Techno Patat 17:56
Portrait de Techno Patat

De nismo uitlaten staan hem zo goed niet imo en ik had het carbon van aan de zijkant liever zien doorlopen aan de achterkant. Nu lijkt het alsof je ofwel met een hoek zit met carbon/carossorie of een sticker erop hebt hangen...

Carlos 20:28
Portrait de Carlos

Het blijft een vette reet :D Enkel de uitlaten vind ik nu wat minder... De GT-wing lijkt een joekel maar deze lijkt mij nog 'sava'. Die van op de spyshots op de ring in camo dat was een joekel ^^

Carlos 11:04
Portrait de Carlos

Leuke presentatie wel. Zelfs hun 'track car' was van de partij.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités