Renovo maakt Shelby Cobra elektrisch

renovo-shelby-coupe_02

Vier jaar lang heeft de kleine fabrikant Renovo uit Silicon Valley zitten hameren en coderen aan een Shelby Cobra Daytona Coupe. Het resultaat is onder de kap geen ronkende V8 met +1.000 pk. Nee, de aanpassingen zijn eerder van elektrische aard...

Een Shelby Cobra Daytona Coupe met elektromotor, dat klinkt gewoonweg als heiligschennis. Toch is er iets heerlijk aan de Renovo Coupe. En als dit de offers zijn die we moeten maken om zo'n heerlijke vormen op de baan te houden, dan ziet de toekomst er zo slecht nog niet uit.

1.355 Nm

Het kleine merkje baseert hun tweezitter op het chassis van een Shelby CSX9000 (die worden nu nog door Shelby gebouwd en hebben een MSO certificaat en chassis-tag) en bouwen qua uiterlijk gewoonweg een replica van een Daytona Coupe. Op één detail na, je zal geen uitlaten vinden op deze variant. Logisch ook, want het hart van de wagen is een elektromotor. Revono spreekt van een sprintje naar de honderd van rond de 3,5 seconden en een topsnelheid van zo'n 190 km/u. De elektromotor zelf wekt 500 pk op en beschikt over 1.355 Nm aan koppel. Juist ja, nog steeds genoeg koppel om wat banden op te roken.

renovo-shelby-coupe_02

Dure rekel

Of er ook nog slecht nieuws hangt aan deze heerlijke creatie. Misschien de vraagprijs. Het merk vraagt een stevige som van 529.000 dollar. Omgerekend naar euro's is dat zo'n 395.000 euro. Daar kan je natuurlijk ook 3 Tesla's Model S van kopen. Liever deze coupé? Dan moet je - relatief - snel zijn, het merk plant er maar 100 te maken.

renovo-shelby-coupe_02

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités