Nee, Skoda wordt niet opnieuw een budgetmerk

Skoda budgetmerk

Recent zorgde Volkswagen-topman Herbert Diess voor beroering toen hij liet verstaan dat Skoda teveel in het vaarwater van VW was gekomen. Dat betekent niet dat Skoda nu opnieuw een budgetmerk wordt.

Begin deze maand liet Diess zich ontvallen dat de merken binnen de Volkswagen-groep duidelijker van elkaar geprofileerd moesten worden. Seat zou meer Cupra achterna moeten – of zelfs zijn plaats moeten afstaan aan Cupra – en kiezen voor sportievere modellen die tussen Volkswagen en Audi zouden komen, terwijl Skoda veel meer weer richting budgetmodellen moest gaan.

Die berichten worden nu getemperd door Bernhard Maier, topman bij Skoda. Maier vertelde aan Autocar dat Skoda nog steeds vasthoudt aan de merkstrategie die drie jaar geleden werd uitgezet. “Ons merkimago is misschien wel een van de sterkste op de markt”, zegt Maier. “Veel auto voor je geld, betrouwbaarheid en ruimte. Onze auto’s schurken altijd aan tegen een hoger segment, en we gaan op die weg voort.”

Alleen als er bij Skoda meer productiecapaciteit gevonden wordt, is er plaats voor nieuwe instapmodellen. “De vraag naar onze auto’s is hoger dan het aanbod”, zegt Maier. “We hebben meer capaciteit nodig om uit te breiden naar lagere segmenten.”

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Edison 00:09
Portrait de Edison

Het probleem is dat er een merk te veel is en ze elkaar cannibaliseren.
Kijk naar die Cupra Ateca, voor hetzelfde geld ongeveer heb je een Audi SQ2 of VW Troc R. De klanten weten ook niet meer wat ze moeten kopen...

Keep it simple: budget - mainstream - premium...

Jelledr 17:04
Portrait de Jelledr

Prijzen van nieuwe Skoda wagens zijn toch al geen budgetprijzen meer. Inflatie is een smerig spel. Prijzen begin 2000 tegen nu...

MilleMiglia 17:37
Portrait de MilleMiglia

Eigenlijk staat Skoda voor alles waar Volkswagen vroeger voor stond vind ik, degelijkheid tegen een schappelijke prijs.
Aangezien Audi voor luxe en premium staat, is eigenlijk vooral de rol van Volkswagen onduidelijk.

Michael Tanghe 15:57
Portrait de Michael Tanghe

Millemiglia, volledig met U eens! Skoda eet gewoon VW op, dat is de vrees van Diess

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités