Volkswagen Taigun: T-Cross met grootheidswaanzin (2020)

Volkswagen Taigun 2020

In India heeft Volkswagen de Taigun voorgesteld. Natuurlijk is er geen schijn van kans dat dit model naar ons komt, maar tegelijk is deze Taigun net ietsje meer dan zomaar de Indische T-Cross.

De Volkswagen-groep boort in India een belangrijke markt aan, zeker met zijn SUV’s. Skoda laat er met zijn Vision IN de Indische Kamiq zien, maar ook Volkswagen zelf zit niet stil. Dit is immers de Taigun, een compacte SUV voor de Indische markt. Geen Tiguan met een tikfout, maar een naam uit een recent verleden toen VW al aan compacte SUV’s dacht.

Volkswagen Taigun 2020

De Taigun is uiteindelijk de Indische versie van de Volkswagen T-Cross geworden. Maar niet zomaar een een-op-eenkopie van het origineel dat wij hier hebben rondrijden. De Taigun krijgt immers de verlengde wielbasis van de Chinese markt, en die is met 2,65 meter zo’n 10 centimeter langer dan de onze. Resultaat: meer plaats voor de passagiers en een T-Cross – excuus, Taigun – die 4,21 meter lang is. Een T-Cross Allspace, zeg dus maar.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Lennert Raes 11:50
Portrait de Lennert Raes

Amai, VW had blijkbaar weinig inspiratie bij de naamkeuze. Taigun - Tiguan !!

Adriaan 15:39
Portrait de Adriaan

Dat is gewoon iemand dat een typfout gemaakt heeft, en zo een groot ego hebben dat hij niet wil toegeven dat hij een fout gemaakt heeft, dus dan maar een gans nieuw model daar rond gemaakt.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités