Volkswagen Taigun te klein voor productie

vw-taigun-cancel

De reus acht klein duimpje té klein en besluit een crossover te bouwen gebaseerd op de Polo; het verhaal van Kleine Taigun en het Grote Volkswagen.

Dit jaar moest de mini-SUV van Volkswagen, de Taigun, ten tonele verschijnen. Een karretje dat het rechtstreeks zou opnemen tegen de Ford EcoSport en het vooral in gebieden zoals Zuid-Amerika goed zou moeten doen. Niet gek als je weet dat de SUV eigenlijk op het chassis staat van de UP!. Echter zou Volkswagen de Taigun geschrapt hebben wegens: 'te klein'.

Nu is dat niet de hoofdreden, de financiële instabiliteit in Zuid-Amerika wel. Wat er op neer komt dat VW schrik heeft er niet genoeg te kunnen verkopen om winst te maken. De oplossing? Een groter modelletje maken om het op te nemen tegen de Nissan Juke, Mazda CX-3 en consorten. Want dan bevredig je meteen de globale markt. Een eerste teken van zo'n 'Polo SUV' krijgen we waarschijnlijk al te zien op het autosalon van Genève. De Taigun, die zal dan naar alle waarschijnlijk verdwijnen naar een duister hoekje van het merk.

Zonde?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mike Duprez 14:25
afbeelding van Mike Duprez

Aan het lijnenspel op de foto te zien, is dit een verbouwde Dacia...

Badm!ke 22:57
afbeelding van Badm!ke

denk eerder aan een Ssang Yong Tivoli

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws