Rezvani Vengeance is ideale auto voor onzekere tijden

Rezvani Vengeance 2022

Rezvani heeft een nieuw model de wereld in gestuurd, en die ‘Vengeance’ is klaar voor zowat alles dat die wereld ernaartoe kan gooien. Spreekt je buurman dus plots met Slavische tongval of wordt het westen weggeblazen in een nucleaire holocaust? Het zal jou — en je hele gezin — worst wezen in je gepantserde Cadillac-derivaat.

Stel je voor dat je een lijn tekent waarop je alle automerken ordent van meest naar minst serieus. Namen doen er hier even niet toe, maar helemaal links vind je waarschijnlijk de grijze, veelal Duitsgezinde constructeurs van deze wereld. Aan de andere kant verwachten we dan merken als Tesla en dit Rezvani; een beetje de dromers van de autowereld zeg maar. Of de preppers, in dit geval, want deze Rezvani lijkt ons misschien wel de betere keuze ten opzichte van een metersdiep hol vol blikvoer onder je tuin.

Pantser en pepperspray

Deze ‘Vengeance’ — inderdaad: Engels voor ‘wraak’ — is namelijk minstens even goed beschermd, maar kan ook nog eens rijden. Dat dankt hij aan de basis van een Cadillac Escalade, waar hij de 6.2-liter V8-motor en het verrassend luxueuze interieur aan ontleent. Om te zorgen dat de auto ook te allen tijde blijft rijden kan je de Vengeance laten uitrusten met onder andere een gepantserde carrosserie, kogelvrij glas, een explosiebestendige bodemplaat, run-flat-banden en een rookgordijn om je achter te verbergen. De Vengeance kan zelfs enigszins terugvechten, al moet je wel tevreden zijn met de optie om pepperspray rond te spuiten. Dat noemen ze nog eens ‘wraak’.

Rezvani Vengeance 2022

Rezvani is hiermee trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Naast de ‘Beast’ — een in vergelijking doordeweekse supercar — bouwen de Amerikanen intussen ook al twee generaties lang de ‘Tank’. Dat is eveneens een gepantserde terreinwagen, al is de focus wel verschillend. Zo is deze Vengeance aanzienlijk luxueuzer en biedt het gevaarte plek voor maar liefst zeven tot acht uitverkorenen. De prijs is er dan ook naar: voor minder dan een kwartmiljoen Amerikaanse dollars parkeer je geen Rezvani Vengeance op je oprit, en dan ben je nog niet aan de opties begonnen. Die vind je allemaal in hun bloedserieuze configurator.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités