Vijfde generatie Cadillac Escalade is officieel (2020)

Cadillac Escalade 2020 (officieel)

In Beverly Hills, of all places, heeft Cadillac de schijnwerpers gericht op haar nieuwe generatie Escalade. For the bigger and bolder.

Niet dat ze 'm bij ons snel in de files zullen parkeren, maar de presentatie van een nieuwe Cadillac Escalade is sinds 1999 een belevenis. Rappers van overal vielen over elkaar heen om de oversizes SUV te pimpen en te gebruiken in hun video's. Ook nu nog is er overdaad in de nieuwe Escalade.

Cadillac baseert de Escalade telkens op de Chevrolet Tahoe en de GMC Yukon, want in de USA kan je nu eenmaal zonder verpinken drie modellen in het gamma hebben zitten die eigenlijk hetzelfde zijn. Nochtans wijkt de Escalade tegenwoordig meer af van zijn neefjes dan ooit. De smoel toont gelijkenissen met de Cadillac XT6 en de andere SUV's in het gamma. Verder zijn er tonnen chrome te pas gekomen aan de grille, die nog steeds tussen de rechtopstaande koplampen in zit. Wel stapt Cadillac stilaan van die bling bling af, door een Sport-versie aan te bieden met meer zwarte accenten. Een Sport-versie. Op een 5,3 meter lange SUV met 22 inch velgen...

Cadillac Escalade 2020 (officieel)

Binnenin is alles groter en beter. Zo heb je zicht op een 38 inch diameter display. Omdat dat écht te groot is, hebben ze het opgedeeld in een 14,2 inch groot display voor de instrumentencluster, een 17 inch infotainmentscherm - met Augmented Reality voor de navigatie - en een 7,2 inch groot display links naast de bestuurder. De passagier, die krijgt geen schermen.

Cadillac Escalade 2020 (officieel)

De Cadillac Escalade is zo groot dat de Amerikanen er met gemak een derde zitrij in monteerden. Maar daar blijft het niet bij, achter die derde rij heb je nog altijd 722 liter ruimte voor bagage. Met alleen de twee voorste stoelen rechtop, heb je 3.089 liter aan stouwruimte. Dat is ongeveer wat je in een kleine Europese bestelbus zou kieperen. Nog niet genoeg? Dan is er nog de Escalade ESV, met 40 centimeter extra lengte. De derde zitrij krijgt dan extra beenruimte, en de bagageruimte groeit nog wat.

Cadillac Escalade 2020 (officieel)

Dynamisch ga je met zo'n Escalade niet rijden, comfortabel des te meer. Adaptieve luchtvering en Magnetic Ride Control staan op de optielijst. Ook op de optielijst: 12,6 inch touch screen infotainmentschermen voor de derde zitrij.

Cadillac Escalade 2020 (officieel)

De Escalade is Amerikaans en dan verwacht je natuurlijk niets minder dan de 6.2 V8 onder de kap van dit beest. 426 pk en 623 Nm koppel produceert die kolos nog altijd, hij was ook op de vorige generatie te krijgen. Nieuw is echter de 3 liter grote diesel, met 281 pk en diezelfde 623 Nm aan koppel uit een zescilinder.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws