’t Is gebeurd: Tesla start productie van de Cybertruck

Tesla Cybertruck productie 2023

Het is eindelijk officieel: de Tesla Cybertruck komt écht. Opperhoofd Elon Musk heeft namelijk op zijn favoriete — of gewoon zijn eigen — sociale medium aangekondigd dat de productie van de elektrische pick-up van start gegaan is… Al hoef je hem daarom nog niet van vandaag op morgen op onze wegen te verwachten.

Drie jaar en acht maanden, zo lang is het alweer geleden dat Tesla zijn Cybertruck onthulde. Toen zag het apparaat er al zo onwaarschijnlijk uit dat je zou beginnen twijfelen of zoiets wel haalbaar was, en die twijfels zijn er met de jaren niet op verminderd. Zo werd de productiestart van de Cybertruck tot twee keer toe uitgesteld, terwijl topman Elon Musk zelf in de tussentijd wel eens tweette dat de kans erin zat dat het allemaal zou uitdraaien op een grote flop. Nu is het echter voor eens en voor altijd gedaan met twijfelen.

En Europa?

Op Twitter heeft Tesla namelijk aangekondigd dat de eerste Cybertruck een feit is, en dan hebben we het niet zomaar over het één of andere preproductieprototype. Nee: de échte Tesla-fabriek in Texas heeft een échte Tesla Cybertruck geproduceerd. Dat eerste exemplaar laat zich alvast zien op beeld, al staat het complete ensemble van in fluohesjes gehulde fabrieksmedewerkers wel in de weg om er iets zinnigs uit te kunnen opmaken. Wat we kunnen zien lijkt echter wel nog sterk op de Cybertruck zoals die in 2019 voorgesteld werd, inclusief vlijmscherpe daklijn. Mogen we er dus vanuit gaan dat ook de specificaties gelijkaardig blijven, dan komt de achterwielaangedreven basisversie straks 400 kilometer ver terwijl de topversie drie elektromotoren en 800 kilometer rijbereik krijgt.

Of deze eerste Cubertruck ook voor een echte klant bedoeld is, is op dit moment nog niet duidelijk. Zo werd er eerder wel al gecommuniceerd dat de productie in de zomer van 2023 zou opstarten, maar ging het dan wel om een beperkte productie om de fabriek bij wijze van spreken warm te draaien. De auto’s die daaruit voortkomen, zijn dus vermoedelijk bestemd voor een aantal van de belangrijkste boegbeelden in hun klantenbestand terwijl het op de echte massaproductie wachten blijft tot volgend jaar. Zelfs dan zijn de eerste paar duizend stuks waarschijnlijk bedoeld voor de Amerikaanse markt want als dat met de Model 3 en Model Y al het geval was, waarom zou dat dan anders zijn voor de aldaar populairste carrosserievorm: een pick-up... Als de Cybertruck al naar Europa komt, wel te verstaan, want daarover blijft de twijfel natuurlijk wel nog mooi voortbestaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités