Uitstelgedrag 2.0: lancering Tesla Cybertruck verplaatst naar 2023

Tesla Cybertruck 2022

Heb jij destijds een reservatie bij Tesla geplaatst voor een Cybertruck? Dan ben je dit nieuws waarschijnlijk moe als koude pap. De elektrische pick-up van Elon Musk wordt namelijk nog maar eens uitgesteld, waardoor de geschatte lanceringsdatum in 2023 komt te liggen.

De Cybertruck lijkt al bijna net zo mythisch te gaan worden als de nieuwe Tesla Roadster, je weet wel, dat droombeeld uit 2017 dat van 0 naar 100 km/u zou accelereren in amper 1,1 seconde. De futuristische pick-up heeft namelijk even hard te lijden onder het uitstelgedrag van Tesla, waardoor hij nu naast de Roadster in de planning voor het jaar 2023 komt te staan.

Toenemende concurrentie

Het is trouwens niet de eerste keer dat Elon Musk zijn Cubertruck op de lange baan moet schuiven. Oorspronkelijk zouden de eerste exemplaren in 2021 van de band rollen maar dat werd al eens uitgesteld. Toen bleef Tesla betrekkelijk vaag door te stellen dat de Cybertruck pas in 2023 echt grote volumes zou gaan draaien, maar in de kleine lettertjes stond wel degelijk dat hij in 2022 in productie zou gaan. Die kleine lettertjes zijn nu eveneens van de website verdwenen en enkel het 2023 wordt nog aangehaald als het jaar van de rijdende kaasrasp.

Tesla Cybertruck 2022

De pre-orderboekjes zijn nog open, trouwens, voor het geval je zin hebt om in de wachtrij te gaan staan voor de enorme driemotorige EV. Wij zouden inmiddels echter ons geld zetten op één van de vele andere fabrikanten die inmiddels met productierijpe elektrische pick-ups op de proppen gekomen zijn, zoals Rivian, Ford of Chevrolet. Al hebben we eigenlijk weinig te kiezen, want geen van die elektrische pick-ups komt voorlopig naar ons land.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws