Tesla Roadster en Cybertruck: wachten tot 2023

Tesla Roadster productie 2023

Hoewel de tweede generatie van de Tesla Roadster al in 2017 werd aangekondigd, gaat hij pas vanaf 2023 in productie. Ook op de Cybertruck is het nog even wachten.

Op de jaarlijkse vergadering met Tesla-aandeelhouders heeft Elon Musk inkijk gegeven in zijn productieplanning. Musk kleefde onder meer een datum op de productiestart van de Tesla Roadster. De tweede generatie van het model waar het voor Tesla allemaal begon, werd in 2017 aangekondigd. Al snel keek Tesla tegen uitstel aan omdat de Californische constructeur nog de handen vol had met de aandrijflijn met drie elektromotoren en de nieuwe batterijgeneratie die de Roadster zou gaan gebruiken.

Gigafactory en gigapandemie

Een deadline in 2020 verschoof dan weer door de ontwikkeling van de gigafactory in Berlijn. Daar kwam dan nog eens een pandemie en chipsprobleem bij, waardoor Musk nu zijn hoop heeft gevestigd op 2023. “Dan moeten we door de grootste tekorten heen zijn”, aldus het Tesla-opperhoofd.

Tesla Cybertruck productie 2023

Semi en Cybertruck

Ook de Semi, Tesla’s elektrische vrachtwagen, had vorig jaar al in productie moeten gaan. Dat verschuift naar 2023, met een iets snellere start voor de futuristische Cybertruck. “Wellicht begint de productie van de Cybertruck volgend jaar, en kunnen we in 2023 grote volumes draaien”, aldus Musk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws