Tesla Roadster nieuw leven ingeblazen

tesla-roadster-2017_1

Dat Model 3 gevolgd zou worden door Model Y. Dat was de logica. Maar nu gooit Tesla er behalve een truck ook een nieuwe Roadster tussen. Al is niets wat het is.

Want zijn Roadsters normaal niet dakloos? Bij een snelle blik op de foto's zien we alleen een bolle coupé die wat last heeft van computerrender-trekjes. Maar als je beter kijkt zie je dat het dak eruit kan worden genomen. Targa-gewijs kan je dan van de wind gaan genieten, al bleek eerder dat Targa's niet direct de modellen zijn die het stilst door de wind klieven, zeker al niet zonder het geluid van een dikke V8 erbij. Binnenin is er plek voor vier inzittenden.

Maar Tesla plant geen benzinemotor, integendeel. Het geheel van drie elektromotoren - eentje vooraan, twee achteraan -meet 200 kWh. Daarmee haal je de 0-60 mph (96 km/u) in slechts 1,9 seconde. In 4,2 seconden haal je de 160 km/u. Tesla maakt gewag van een topsnelheid boven de 400 km/u, en kan zo gaan meespelen met de Chirons en Agera's RS van deze wereld. Jaag je niet direct naar die topsnelheid, dan moet een rijbereik van 1.000 km mogelijk zijn.

Over leverdata heeft Tesla nog niet gesproken, al geven ze wel 'available from 2020' mee. Op dit moment zit het merk met de handen in het haar rond de productie van de Model 3 en de aflevertermijnen voor de vele geïnteresseerden. Ook de productie van de Semi, Tesla's truck moet daar nog ergens tussen gaan passen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 18:34
afbeelding van andre123

elke keer wanneer tesla met iets nieuw komt volgt er een woow gevoel,niemand die kan ontkennen dat ze een voortrekkersrol spelen.
na een poosje komt echter de ontnuchtering,verliezen stapelen zich op,levertermijnen lopen hopeloos uit de hand,ik vrees dat de klanten stilaan hun geduld beginnen te verliezen;
2020 zal wel weer 2023 of zoiets worden zeker?spijtig.
jongens,maak nu eerst toch eens werk van iets betaalbaar dat geleverd kan worden.
zeker nu er een hele resem wagens op stapel staan van producenten die wel hun afspraken waar maken.

andre123 13:28
afbeelding van andre123

we zullen zien,inderdaad,net wat ik bedoel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws