Aankomende Mini Countryman zet zijn vierwielaandrijving aan het werk

Mini Countryman All4 teaser 2023

Er zijn meer SUV’s dan ooit op onze wegen, maar het gros doet het gewoon met voorwielaandrijving. Van offroaden hebben zo’n modelletjes dus evenmin kaas gegeten als pakweg een compacte hatchback… Maar de volgende Mini Countryman is hier om te bewijzen dat hij anders wordt.

Mini-fans opgelet, want jullie worden de komende jaren op jullie wenken bediend. Zo weten we al langer dan vandaag dat er in 2025 een compact, elektrisch crossovertje onder de noemer ‘Aceman’ aan het gamma toegevoegd wordt, en volgend jaar komt er een gloednieuwe generatie van de Mini Cooper die zowel met verbrandings- als elektromotoren leverbaar wordt. Voor het zover is, is het echter eerst de beurt aan de nieuwe Countryman… En dat wordt een serieuzere SUV dan ooit tevoren.

Elektrisch of niet?

Mini heeft namelijk een paar teaserfoto’s gedeeld van zijn nieuwe Countryman, en daarin waagt die zich wel heel ver buiten zijn natuurlijke habitat. De SUV mocht namelijk even gaan buitenspelen in de Schotse Highlands, en daarvoor kreeg hij naast een setje terreinbanden ook Mini’s ‘ALL4’-vierwielaandrijving mee. We zien hem dan ook naar hartenlust klauteren over keien en zelfs waden door een rivier. Dat doet hij wel nog strak in het camouflagepak, al doet zijn open grille vermoeden dat het misschien niet om een elektrische variant zou gaan.

Mini Countryman All4 teaser 2023

De volgende Countryman wordt namelijk verkrijgbaar met zowel verbrandingsmotoren als elektromotoren, en vooral over die laatsten weten we al het één en ander. Zo komen er twee versies: een tweewielaangedreven EV met 191 pk en eentje met vierwielaandrijving en 313 pk. De accu meet 64,7 kWh en doet dat je allemaal wat denken aan de BMW iX1, dan heb je gelijk. De Mini gaat namelijk opnieuw zijn platform delen met die concerngenoot. Reken er dus maar op dat ook de verbrandingsmotoren en de plug-inhybride variant vergelijkbaar worden met die versies van de BMW X1. We leren het omstreeks het einde van dit jaar, wanneer het doek eraf gaat.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités