Officieel: Mini Concept Aceman EV gaat Franse tour op (2022)

Mini Concept Aceman 2022

Mini heeft het doek gehaald van haar Concept Aceman, een voorbode voor een volstrekt elektrische crossover die de line-up binnenkort mag gaan vervoegen. Hoewel Britse roots, vertoont de nieuweling opvallende Franse trekjes.

Geloof het of niet maar Mini staat aan de vooravond van een modellenoffensief. Zo krijgen we binnenkort de nieuwe generatie Mini driedeurs, Mini cabrio en Countryman op ons bord. Daartussen zal Mini plaats maken voor het productiemodel van deze Aceman. De, van wat wij begrijpen, eerste volstrekt elektrische auto van Mini. Want verbrandingsmotoren zullen hun weg niet vinden naar deze Aceman.

Gemiste kans

Een 100% elektrische auto dus, dan ben je uiteraard benieuwd naar de specificaties? Wel, helaas pindakaas! Want Mini geeft vooralsnog geen énkel stukje vrij over de technische details. Een gemiste kans natuurlijk. Al wil Mini vooreerst de focus leggen op het design van deze Concept Aceman. Een bewuste keuze, want alle toekomstige Mini's zullen een gelijkaardige styling krijgen.

Mini Concept Aceman 2022

Volgens Mini is de toekomst van het merk namelijk minder bling bling en meer gerecycleerde materialen. Daardoor geen chroom of leder meer terug te vinden in en op de Mini's van de toekomst. Ook interessant: Mini laat weten dat het productiemodel van deze Aceman een plaatsje in zal nemen tussen de Mini driedeurs en Mini Countryman. Waardoor het bijna zeker is dat Mini vijfdeurs en Clubman geen nieuwe generatie zullen krijgen. Al weet je nooit natuurlijk met die vermaledijde Britten.

Hello Cactus

Maar hoe zit het nu met het design van deze Aceman? Wel, beschuldig ons van enige sympathie voor onze zuiderburen, maar de Concept Aceman vertoont opvallende... Franse trekjes. Kijk maar eens naar de globale proporties en vooral naar de flank met plastiek schild onderaan. Dit schreeuwt Citroën C4 Cactus, toch? Het interieur draagt dan weer een frivool stoffen interieur dat zo uit een eerste generatie Renault Twingo lijkt gelopen. Waren de Fransen dan toch hun tijd ver vooruit?

Mini Concept Aceman 2022

Oké, even alle geinigheid opzij gezet, Mini wil met deze Concept Aceman vooral aantonen dat het tegenwoordig uit kan pakken met uitermate knappe details. De dakdrager bovenop? Dat is een platgelegde Union Jack. Achterlichten? Union Jack. Koplampen? Lekker scherpe exemplaren met centraal een led-display. Idem voor de dichtgewerkte grille die een ingewerkte led-display krijgt. Optioneel toegang tot verschillende led-designs in de grille? We zien nu al een mooie toekomst voor Mini!

Goddelijk stuur

Stap je eenmaal in en ben je bekomen van het nogal stoffige interieur (in de materiaalzin van dat woord), dan zal je merken dat Mini verdomd veel aandacht heeft besteed aan de tactiele elementen. Het stuur van de Concept Aceman krijgt nu al onze Autofans Award van "stuur van het jaar". Met dank aan het minimalistische design en het heerlijk groene velours rondom. Dit schreeuwt gewoon classic racecar!

Mini Concept Aceman 2022

Centraal staat dan weer een nieuwe interpretatie van Mini's ronde infotainmentsysteem. Voortaan is dat scherm van oled en ook daadwerkelijk volledig rond. Pal onder het scherm staan enkele handige knoppen voor de klimaatcontrole en radiobediening (oef, fysieke knoppen). Tenslotte laat Mini weten dat een projector informatie over het gehele dashboard kan projecteren. Al vragen we ons af dat je daarvan veel kan zien op de drukke dashboard.

De productieversie van de Aceman staat volgens insiders gepland voor volgend jaar. In datzelfde jaar zal Mini ook het doek halen van de nieuwe generatie Mini driedeurs.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws