Elektrische Mini Cooper laat in cijfers kijken: tot 218 pk en 400 km rijbereik

Mini Cooper SE teaser 2023

De nieuwe Mini Cooper komt pas binnen een jaar op de markt, maar toch kunnen de Duitse Britten er nu al niet over zwijgen. Vooral de elektrische Coopers kwamen een aantal keer aan bod — in die mate dat we al weten dat we in meervoud moeten spreken. Nu bevestigt Mini ook officieel de specificaties van die Cooper E en SE.

Of ze het nu zo bedoeld hadden of niet, de aankomende Mini Cooper heeft nu al geen geheimen meer. Zo zag Mini zich genoodzaakt om het complete design van zijn hatchback te onthullen nadat het vanuit alle hoeken het internet op gelekt was, en verklapte de CEO van het merk al dat alle modellen voortaan als ‘Cooper’ door het leven zouden gaan. Daarnaast liet ze in datzelfde interview ook een aantal specificaties vallen voor de elektrische versies, en die worden nu ook officieel bevestigd… Maar dan in iets meer detail.

Elektrische kart voor vier

Mini heeft namelijk een persbericht de wereld in gestuurd waarin een gecamoufleerde Mini Cooper Electric centraal staat, en daarin belooft de constructeur het iconische ‘kartgevoel’ te gaan heruitvinden. Dat doen ze natuurlijk door de accu laag te plaatsen voor een optimaal zwaartepunt, maar daarnaast krijgt met name de sportieve Cooper SE ook meer vermogen. Die pronkt namelijk met 218 pk, terwijl de Cooper E het houdt op dezelfde 184 pk als de huidige elektrische Mini. Ook het rijbereik neemt toe met dank aan twee grotere accu’s: eentje van 40,7 kWh voor de Cooper E en eentje van 54,2 kWh voor de Cooper SE. Daarmee moeten de modellen volgens Mini goed zijn voor respectievelijk 300 en 400 elektrische kilometers.

Mini Cooper SE lek 2023

Verder toont de constructeur zijn elektrische Cooper ook aan het werk in een reeks gecamoufleerde persfoto’s, maar na de onthulling van zijn design is daar natuurlijk weinig nieuws aan. Enkel het interieur kregen we dus nog niet te zien, en daarover laat Mini weten dat de Coopers meer ruimte bieden dan voorheen. Het aantal zitplaatsen blijft echter nog steeds beperkt tot vier, dus grotere gezinnen moeten uitwijken naar andere modellen. Ook voor hen is er echter goed nieuws op komst, want naast een nieuwe Countryman begin volgend jaar volgt er in 2025 ook een productieversie van de Aceman Concept als elektrische crossover. De onthulling van deze nieuwe Mini Cooper valt daar ergens tussen, omstreeks mei 2024.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws