“Tesla Plaid is saai:” Zeekr 001 FR belooft nog sneller te worden

Zeekr 001 FR teaser 2023

Zeekr heeft een wel heel directe sneer aan Tesla uitgedeeld, en dat doen ze toepasselijkerwijs ook nog eens op het sociale mediakanaal van topman Elon Musk. We krijgen er namelijk voor het eerst de Zeekr 001 FR te zien, en dat wordt een EV om U tegen te zeggen… Tenminste, als je een Tesla Plaid-model bent.

Zij die al eens in een Tesla Model S of Model X Plaid hebben mogen zitten, kunnen het beamen: de acceleratie is goed om je ontbijt terug naar boven te zien komen. Zo zou je met een 0-naar-100 tijd die de twee seconden benadert gaan denken dat het gewoonweg niet meer sneller kan, maar niets is onmogelijk in de wereld van de high-performance EV’s… Of dat is toch wat Zeekr ons wil doen geloven.

Lotus Eletre-power?

Op ‘X’ — zoals Tesla-topman Elon Musk ons het voormalige Twitter wil laten noemen — heeft Zeekr namelijk een paar eerste beelden gedeeld van een nieuwe versie voor de 001: de 001 FR. Dat wordt ook niet zomaar een versie, getuige zijn extra lage splitter en diffuser onder de bumpers en zijn flinke spoiler op de achterklep. Bovendien zien we hem op de foto’s aan het werk op een circuit maar de grootste hint naar wat we mogen verwachten, vinden we in de caption van het bericht. Daar staat letterlijk te lezen “Plaid is saai. De Zeekr 001 FR is een nieuw soort beest.” Met andere woorden: vergeet Tesla’s Plaid-modellen want deze Zeekr wordt nog sneller…

Als Zeekr ons de Model X en vooral de Model S Plaid écht wil doen vergeten, zal het wel wat meer moeite moeten doen dan enkel wat splitters en spoilers te monteren. Met zijn 544 pk’s is de huidige topversie van de 001 namelijk allesbehalve een slak, maar zijn 0-naar-100-tijd van 3,8 seconden komt nog niet in de buurt van het Amerikaanse doelwit. Reken er dus maar op dat de Chinezen straks een aanzienlijk sterkere aandrijflijn voorstellen, en daarvoor heeft moederhuis Geely misschien al de perfecte ingrediënten in huis. Zo gebruikt de Zeekr 001 dezelfde technische basis als de Lotus Eletre, en die is er als ‘R’-topversie met 905 pk en 985 Nm koppel… Of dat echter genoeg zal zijn om de Plaids een poepje te laten ruiken, valt nog te bezien.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités